
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bagietkę kroimy w kostkę wielkości ok. 2 cm. Przekładamy do dużej miski, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z żółtkami, posiekaną pietruszką i szczypiorkiem oraz przyprawami. Miksturę z żółtek dodajemy do bagietki z mlekiem i dokładnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. W międzyczasie foremki do sufletów smarujemy dokładnie masłem. Białka ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo, delikatnie mieszając, dodajemy białka do reszty składników. Masę przekładamy do foremek i wkładamy je do piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy ok. 45 minut, aż wierzch sufletów nabierze złotobrązowego koloru. Ważne, by podczas pieczenia nie otwierać drzwi piekarnika! Serwujemy natychmiast po upieczeniu.
Bagietka
Jak z francuskiej piekarni! Rumiana, chrupiąca skórka zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie. Świetna na kanapki z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!

Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Zobacz przepisy
na święta
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
- Babka orzechowo-migdałowa
- Awokado zapiekane z jajkiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Świąteczny talerz obfitości
- Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
- Krewetki tygrysie z makaronem typu wstążki, sosem pomidorowym i ajwarem
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Babka z niespodzianką
- Ragoût z jajek z warzywami
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Wegański twarożek z ziołami
- Glazurowana szynka z ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)