
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bagietkę kroimy w kostkę wielkości ok. 2 cm. Przekładamy do dużej miski, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z żółtkami, posiekaną pietruszką i szczypiorkiem oraz przyprawami. Miksturę z żółtek dodajemy do bagietki z mlekiem i dokładnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. W międzyczasie foremki do sufletów smarujemy dokładnie masłem. Białka ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo, delikatnie mieszając, dodajemy białka do reszty składników. Masę przekładamy do foremek i wkładamy je do piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy ok. 45 minut, aż wierzch sufletów nabierze złotobrązowego koloru. Ważne, by podczas pieczenia nie otwierać drzwi piekarnika! Serwujemy natychmiast po upieczeniu.
Bagietka
Jak z francuskiej piekarni! Rumiana, chrupiąca skórka zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie. Świetna na kanapki z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba po japońsku
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Makówki śląskie
- Boczek pieczony
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ciasto marchewkowe
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Łazanki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)