
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Bagietkę kroimy w kostkę wielkości ok. 2 cm. Przekładamy do dużej miski, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy z żółtkami, posiekaną pietruszką i szczypiorkiem oraz przyprawami. Miksturę z żółtek dodajemy do bagietki z mlekiem i dokładnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. W międzyczasie foremki do sufletów smarujemy dokładnie masłem. Białka ubijamy na sztywno, a następnie stopniowo, delikatnie mieszając, dodajemy białka do reszty składników. Masę przekładamy do foremek i wkładamy je do piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy ok. 45 minut, aż wierzch sufletów nabierze złotobrązowego koloru. Ważne, by podczas pieczenia nie otwierać drzwi piekarnika! Serwujemy natychmiast po upieczeniu.
Bagietka
Jak z francuskiej piekarni! Rumiana, chrupiąca skórka zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie. Świetna na kanapki z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)