Czekoladowy pudding z croissantów
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Masłem smarujemy dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok. 20 x 25 cm. Croissanty kroimy na grube plasterki i przekładamy je do naczynia. Czekoladę łamiemy na kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów. W misce mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem. Miksturę wlewamy do naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.

Po godzinie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 minut. Wierzch posypujemy odrobiną cukru pudru. Serwujemy na ciepło.

Croissant

croissant

Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3547 dni temu
    Drogi Gościu, niestety nie podajemy takich informacji.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3548 dni temu
    Śliczna porcelana! Można gdzieś ją kupić?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3700 dni temu
    Drogi Gościu, danie pudding z croissantów jest bardzo popularne i w związku z tym wykonywane przez wielu mistrzów kuchni. Każdy ma swój sprawdzony przepis, którym dzieli się z innymi.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3701 dni temu
    oryginalny przepis Nigelli - myślałam, że kuchnia lidla jest bardziej twórcza...

    odpowiedz

  • Oliwia Oliwia
    3951 dni temu
    Danie byłoby super gdyby z "mikstury" nie zrobiła się jajecznica. Niestety tym razem nie wyszło.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3960 dni temu
    Drogi Gościu, śmietanę dodajemy w formie płynnej, nie ubijamy jej wcześniej.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3960 dni temu
    A czy śmietanę wcześniej ubijamy ???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3963 dni temu
    Tak, zgadza się chodzi o 30% śmietanę.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3964 dni temu
    kremówka czyli ile procent 30?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!