Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Masłem smarujemy dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok. 20 x 25 cm. Croissanty kroimy na grube plasterki i przekładamy je do naczynia. Czekoladę łamiemy na kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów. W misce mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem. Miksturę wlewamy do naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 minut. Wierzch posypujemy odrobiną cukru pudru. Serwujemy na ciepło.
Croissant
Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne
przepisy
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!
Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!
Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti pełnoziarniste z pesto z rukoli i mozzarellą
- Gęś w sosie musztardowym z sałatką z bobu i marchewki
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- Rogaliki krucho-drożdżowe z jabłkami
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Bananowe pancakes
- Croque monsieur z serem gouda
- Maślane rogaliki
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Omlet sojowy z warzywami
- Syrniki
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
- Warzywa z woka z sosem z sherry i anyżem
- Fitciasto mandarynkowe bez mąki
- Syrop czekoladowo-kawowy
- Wegańskie tofumisu
- Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
- Kalafiorowa zupa krem
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Tort bezowy ze śliwkami i malinami
- Szparagi na 3 sposoby
- Lody wegańskie
- Pikantne smoothie z kaki
- Szpecle ze szpinakiem z serem
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Dorsz w szynce pod chrzanową pierzynką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
3528 dni temu
Drogi Gościu, niestety nie podajemy takich informacji.
odpowiedz
3528 dni temu
Śliczna porcelana! Można gdzieś ją kupić?
odpowiedz
3681 dni temu
Drogi Gościu, danie pudding z croissantów jest bardzo popularne i w związku z tym wykonywane przez wielu mistrzów kuchni. Każdy ma swój sprawdzony przepis, którym dzieli się z innymi.
odpowiedz
3681 dni temu
oryginalny przepis Nigelli - myślałam, że kuchnia lidla jest bardziej twórcza...
odpowiedz
3931 dni temu
Danie byłoby super gdyby z "mikstury" nie zrobiła się jajecznica. Niestety tym razem nie wyszło.
odpowiedz
3941 dni temu
Drogi Gościu, śmietanę dodajemy w formie płynnej, nie ubijamy jej wcześniej.
odpowiedz
3941 dni temu
A czy śmietanę wcześniej ubijamy ???
odpowiedz
3944 dni temu
Tak, zgadza się chodzi o 30% śmietanę.
odpowiedz
3944 dni temu
kremówka czyli ile procent 30?
odpowiedz