
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Masłem smarujemy dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok. 20 x 25 cm. Croissanty kroimy na grube plasterki i przekładamy je do naczynia. Czekoladę łamiemy na kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów. W misce mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem. Miksturę wlewamy do naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 minut. Wierzch posypujemy odrobiną cukru pudru. Serwujemy na ciepło.
Croissant
Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne
przepisy
Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.

Komentarze (9)
2213 dni temu
Drogi Gościu, niestety nie podajemy takich informacji.
odpowiedz
2214 dni temu
Śliczna porcelana! Można gdzieś ją kupić?
odpowiedz
2366 dni temu
Drogi Gościu, danie pudding z croissantów jest bardzo popularne i w związku z tym wykonywane przez wielu mistrzów kuchni. Każdy ma swój sprawdzony przepis, którym dzieli się z innymi.
odpowiedz
2367 dni temu
oryginalny przepis Nigelli - myślałam, że kuchnia lidla jest bardziej twórcza...
odpowiedz
2617 dni temu
Danie byłoby super gdyby z "mikstury" nie zrobiła się jajecznica. Niestety tym razem nie wyszło.
odpowiedz
2626 dni temu
Drogi Gościu, śmietanę dodajemy w formie płynnej, nie ubijamy jej wcześniej.
odpowiedz
2626 dni temu
A czy śmietanę wcześniej ubijamy ???
odpowiedz
2629 dni temu
Tak, zgadza się chodzi o 30% śmietanę.
odpowiedz
2630 dni temu
kremówka czyli ile procent 30?
odpowiedz
zobacz wszystkie