
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Masłem smarujemy dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok. 20 x 25 cm. Croissanty kroimy na grube plasterki i przekładamy je do naczynia. Czekoladę łamiemy na kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów. W misce mieszamy dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem. Miksturę wlewamy do naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 minut. Wierzch posypujemy odrobiną cukru pudru. Serwujemy na ciepło.
Croissant
Urzekająco delikatny rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego. Krucha skórka i aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Zobacz podobne
przepisy
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami
Pyszna propozycja dla fanów kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie pasjonatów lekkiego jedzenia – kolorowa sałatka!

Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Komentarze (9)
2995 dni temu
Drogi Gościu, niestety nie podajemy takich informacji.
odpowiedz
2995 dni temu
Śliczna porcelana! Można gdzieś ją kupić?
odpowiedz
3148 dni temu
Drogi Gościu, danie pudding z croissantów jest bardzo popularne i w związku z tym wykonywane przez wielu mistrzów kuchni. Każdy ma swój sprawdzony przepis, którym dzieli się z innymi.
odpowiedz
3148 dni temu
oryginalny przepis Nigelli - myślałam, że kuchnia lidla jest bardziej twórcza...
odpowiedz
3398 dni temu
Danie byłoby super gdyby z "mikstury" nie zrobiła się jajecznica. Niestety tym razem nie wyszło.
odpowiedz
3408 dni temu
Drogi Gościu, śmietanę dodajemy w formie płynnej, nie ubijamy jej wcześniej.
odpowiedz
3408 dni temu
A czy śmietanę wcześniej ubijamy ???
odpowiedz
3411 dni temu
Tak, zgadza się chodzi o 30% śmietanę.
odpowiedz
3411 dni temu
kremówka czyli ile procent 30?
odpowiedz
zobacz wszystkie