Śródziemnomorska sałatka z serem i oliwkami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Chleb kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Następnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię i potrząsając patelnią, podsmażamy, aż chleb się lekko zrumieni. Zdejmujemy patelnię z ognia.

Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do dużej miski. Dodajemy przekrojone na pół oliwki, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Ser sałatkowy kruszymy w palcach i dodajemy do sałatki.

Zioła prowansalskie mieszamy z 4 łyżkami oliwy z oliwek. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy przygotowane wcześniej grzanki.

Chleb śródziemnomorski

chleb śródziemnomorski

Prawdziwa śródziemnomorska uczta! Niebanalny, kwadratowy kształt, a w środku – istne skarby: mieszanka mąki pszennej, żytniej i graham, a do tego płatki owsiane, nasiona lnu, ziarno słonecznika i sezamu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.

Orzeźwiająca sałatka z melonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zapiekana bagietka ze szpinakiem

Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:50 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Czekoladowy pudding z croissantów

Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Czekoladowy pudding z croissantów

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Chlebowy suflet z serem

Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.

Chlebowy suflet z serem

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    3541 dni temu
    Bardzo dobra sałatka, już kilka razy robiłam i wszystkim smakuje :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3714 dni temu
    Super fajna sałatka. A smak mniam. Polecam naprawdę pyszna. Zamiast chlebka dodałam ciemny chleb słonecznikowy wyszła super.

    odpowiedz

  • kuchcik kuchcik
    3843 dni temu
    Najlepsza sałatka pod słońcem.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4061 dni temu
    Saładka jest bardzo łatwa w przyrządzeniu i prze pyszna. polecam:)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4121 dni temu
    super przydało mi sie

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!