Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Chleb kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, skrapiamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Następnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię i potrząsając patelnią, podsmażamy, aż chleb się lekko zrumieni. Zdejmujemy patelnię z ognia.
Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do dużej miski. Dodajemy przekrojone na pół oliwki, pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Ser sałatkowy kruszymy w palcach i dodajemy do sałatki.
Zioła prowansalskie mieszamy z 4 łyżkami oliwy z oliwek. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy przygotowane wcześniej grzanki.
Chleb śródziemnomorski
Prawdziwa śródziemnomorska uczta! Niebanalny, kwadratowy kształt, a w środku – istne skarby: mieszanka mąki pszennej, żytniej i graham, a do tego płatki owsiane, nasiona lnu, ziarno słonecznika i sezamu.
Zobacz podobne
przepisy
Orzeźwiająca sałatka z melonem
Kiedy na dworze panują upały, apetyt lubi płatać figle. Warto spróbować wtedy lekkiej i pysznej sałatki z melonem.
Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!
Czekoladowy pudding z croissantów
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Zupa piwna z bekonem
- Pikantna zapiekanka kukurydziana
- Ostra zupa rybna z ryżem
- Warzywna kolorowa bułeczka śniadaniowa
- Filet z łososia w peperonacie
- Zupa pho z wołowiną
- Owocowe sushi
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Kolorowa zapiekanka
- Sałatka warzywne ciastko
- Bakłażany zapiekane z parmezanem
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Hummus grzybowy
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Prosta paella z kurczakiem
- Wieniec wielkanocny
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Kotleciki ziemniaczane z kaszą
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Nalewka z głogu
- Ciastka pisanki
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Kotleciki jagnięce
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3318 dni temu
Bardzo dobra sałatka, już kilka razy robiłam i wszystkim smakuje :)
odpowiedz
3491 dni temu
Super fajna sałatka. A smak mniam. Polecam naprawdę pyszna. Zamiast chlebka dodałam ciemny chleb słonecznikowy wyszła super.
odpowiedz
3621 dni temu
Najlepsza sałatka pod słońcem.
odpowiedz
3838 dni temu
Saładka jest bardzo łatwa w przyrządzeniu i prze pyszna. polecam:)
odpowiedz
3898 dni temu
super przydało mi sie
odpowiedz