Ubijana feta z salsą z ogórka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender ręczny

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ

Fetę umieszczamy w misce, do której dolewamy kwaśną śmietaną i oliwę. Całość ubijamy blenderem, tak by powstała aksamitnie gładka masa. Następnie masę wykładamy na półmisek.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ OGÓRKOWĄ

Ogórek kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Każdą jego część kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno pokrojoną dymkę oraz posiekaną miętę. Wszystko oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy pozostałą oliwą oraz miodem. Na koniec całość mieszamy i przekładamy na przygotowaną fetę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!