Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender ręczny
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ
Fetę umieszczamy w misce, do której dolewamy kwaśną śmietaną i oliwę. Całość ubijamy blenderem, tak by powstała aksamitnie gładka masa. Następnie masę wykładamy na półmisek.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SALSĘ OGÓRKOWĄ
Ogórek kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Każdą jego część kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno pokrojoną dymkę oraz posiekaną miętę. Wszystko oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy pozostałą oliwą oraz miodem. Na koniec całość mieszamy i przekładamy na przygotowaną fetę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Piernik świąteczny
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Guacamole
- Domek z piernika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Śledź w oleju
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)