![Ser feta w sezamowej panierce Ser feta w sezamowej panierce](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/8faee97db6c4-e880fcb1f1ca-kw08-2024-lidl-ser-feta-w-sezamowej-panierce.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręczniki papierowe
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY SER FETA
Ser osuszamy i przekrawamy na pół po przekątnej. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przyprawiamy nią fetę. Ser oprószamy też pieprzem według uznania.
KROK 2: PANIERUJEMY SER FETA
Jajka bełtamy w misce. Do dwóch innych misek wsypujemy osobno mąkę i ziarna sezamu. Każdy z trójkątów fety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w sezamie.
KROK 3: SMAŻYMY SER FETA
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim fetę, aż ziarna sezamu nabiorą złotego koloru. Gotowe kawałki sera odsączamy na kawałkach ręcznika papierowego.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Pomidory myjemy i kroimy w kawałki o boku ok. 2 cm. Listki oregano obrywamy z gałązek i dość grubo siekamy. Pomidory doprawiamy oregano, octem, oliwą, solą i pieprzem i mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Fetę, jeszcze ciepłą, podajemy z pomidorami, cebulką i listkami pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem
Delikatny ser, porcja warzyw i owinięty boczkiem drób – wszystko zapieczone i pachnące. Klasyka kuchni francuskiej!
![Pieczony camembert z warzywami i kurczakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dbcce67289f1-6f9beabfb4-KW_40_Okrasa_danie.webp)
Panierowany camembert z migdałami i pistacjami
Najsłynniejszy francuski ser panierowany w orzechach, migdałach i korzennych ciastkach, podawany z orzeźwiającą sałatką.
![Panierowany camembert z migdałami i pistacjami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/daff8f09f26a-fdc0737774-KW_40_Pascal_danie.webp)
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
![Camembert z grilla](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c948c6376839-06ff2237cf-camembert_z_grila_GRILL_12522_S_108604_960x540.webp)
Panierowana mozzarella
Z zewnątrz: chrupiąca panierka, w środku: rozpływający się w ustach ser. Tak przygotowana mozzarella, podana z sosem z suszonych pomidorów, będzie idealną sylwestrową przekąską!
![Panierowana mozzarella](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f3013f02e128-214cc065bfa7-przekaski-sylwestrowe-lidl-3.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegański lunchbox do pracy
- Kanapki z ceviche z łososia
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Bułka na mleku – sposób na czerstwe pieczywo
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Pesto ze szpinaku
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Sałatka z kapustą, kasztanami i gruszkami
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Miniomlety pomidorowe
- Precle z warzywami
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Tosty z batatu i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
Komentarze (0)