
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręczniki papierowe
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY SER FETA
Ser osuszamy i przekrawamy na pół po przekątnej. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przyprawiamy nią fetę. Ser oprószamy też pieprzem według uznania.
KROK 2: PANIERUJEMY SER FETA
Jajka bełtamy w misce. Do dwóch innych misek wsypujemy osobno mąkę i ziarna sezamu. Każdy z trójkątów fety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w sezamie.
KROK 3: SMAŻYMY SER FETA
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim fetę, aż ziarna sezamu nabiorą złotego koloru. Gotowe kawałki sera odsączamy na kawałkach ręcznika papierowego.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Pomidory myjemy i kroimy w kawałki o boku ok. 2 cm. Listki oregano obrywamy z gałązek i dość grubo siekamy. Pomidory doprawiamy oregano, octem, oliwą, solą i pieprzem i mieszamy.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Fetę, jeszcze ciepłą, podajemy z pomidorami, cebulką i listkami pietruszki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pierniki
- Burek ze szpinakiem
- Ryba po japońsku
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)