Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- robot wielofunkcyjny, mikser lub blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOUJEMY CIASTO DO PANIEROWANIA
Mieszamy 100 g mąki pszennej i 100 g mąki kukurydzianej. Do pojemnika miksera wbijamy 2 jaja, dodajemy pieprz i sól. Chwilkę miksujemy. W mące robimy dołek, dodajemy jajko i wodę. Całość mieszamy (musimy uzyskać konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego). Odstawiamy na bok.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do pojemnika miksera wrzucamy 80 g suszonych pomidorów i 3 łyżki oliwy z oliwek. Miksujemy na jednolitą masę.
KROK 3: PANIERUJEMY MOZZARELLĘ
Mozzarellę kroimy w plastry, następnie każdy plaster kroimy na pół. Wszystkie kawałki mozzarelli obtaczamy w cieście, następnie w bułce tartej za pomocą widelca.
KROK 4: SMAŻYMY MOZZARELLĘ
Na patelni rozgrzewamy olej roślinny, listki pietruszki chwilę frytujemy pod przykryciem, wyjmujemy na papierowy ręcznik, delikatnie solimy. Na patelni chwilę frytujemy kawałki mozzarelli, wyjmujemy z patelni, na wierzch każdego kawałka dodajemy sos z suszonych pomidorów i ufrytowane listki pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Panierowany camembert z migdałami i pistacjami
Najsłynniejszy francuski ser panierowany w orzechach, migdałach i korzennych ciastkach, podawany z orzeźwiającą sałatką.
Serowy chlebek
Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!
Pieczona mozzarella z pomidorami
Ser zawinięty w plastry szynki, zapieczony z pomidorami i pesto. Przepis na doskonałą przystawkę we włoskim stylu.
Pizza makaronowa
Pizza makaronowa – łatwe danie, które sprawi radość i dużym, i małym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Kurczak w piwnej panierce
- Jesiotr w sosie oliwkowym
- Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
- Kaczka z brzoskwiniami
- Carpaccio z pomidorów
- Zielone falafele z sosem tahini
- Krewetki z warzywami
- Smażony żółty ser z sosem tatarskim
- Kotlet de volaille z masłem pieprzowym
- Banica z serem feta
- Kotleciki z tofu
- Sylwestrowe sakiewki z ciasta francuskiego
- Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
- Marynowane oliwki z orzechami włoskimi
- Korzenne pancakes
- Kociołek myśliwski z piekarnika
- Bulion drobiowy
- Bażant w limonkach
- Oliwa bazyliowa
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko i słono
- Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe
- Wegańskie hot dogi z soczewicy
- Wegetariańskie knedle z wytrawnym farszem twarogowym
- Słodki chlebek skubany
- Rolada z boczku z kolorowym pieprzem
- Deser à la mleczna kanapka
- Szakszuka z wołowiną
- Bitki z szynki z dzika
- Kruche ciastka przez maszynkę
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)