
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- ręcznik papierowy
- robot wielofunkcyjny, mikser lub blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOUJEMY CIASTO DO PANIEROWANIA
Mieszamy 100 g mąki pszennej i 100 g mąki kukurydzianej. Do pojemnika miksera wbijamy 2 jaja, dodajemy pieprz i sól. Chwilkę miksujemy. W mące robimy dołek, dodajemy jajko i wodę. Całość mieszamy (musimy uzyskać konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego). Odstawiamy na bok.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Do pojemnika miksera wrzucamy 80 g suszonych pomidorów i 3 łyżki oliwy z oliwek. Miksujemy na jednolitą masę.
KROK 3: PANIERUJEMY MOZZARELLĘ
Mozzarellę kroimy w plastry, następnie każdy plaster kroimy na pół. Wszystkie kawałki mozzarelli obtaczamy w cieście, następnie w bułce tartej za pomocą widelca.
KROK 4: SMAŻYMY MOZZARELLĘ
Na patelni rozgrzewamy olej roślinny, listki pietruszki chwilę frytujemy pod przykryciem, wyjmujemy na papierowy ręcznik, delikatnie solimy. Na patelni chwilę frytujemy kawałki mozzarelli, wyjmujemy z patelni, na wierzch każdego kawałka dodajemy sos z suszonych pomidorów i ufrytowane listki pietruszki.
Komentarze (0)