Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 1: Kroimy pieczarki
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy. Patelnię ściągamy z ognia. Pieczarki kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię i ponownie wstawiamy na ogień – podsmażamy.
Krok 2: Gotujemy sos pomidorowy
Pomidory z puszki przekładamy na patelnię. Doprawiamy odrobiną cukru, soli, tymiankiem, oregano. Zagotowujemy i chwilę trzymamy na ogniu.
Krok 3: Układamy warstwy makaronowej pizzy
Naczynie żaroodporne natłuszczamy oliwą. W naczyniu rozkładamy wcześniej ugotowany makaron, który zalewamy sosem pomidorowym. Z góry polewamy odrobiną oliwy. Mozzarellę odsączamy, kulki przekrawamy na pół i układamy na zapiekance. Plastry salami układamy na zapiekance.
Zapiekamy około 15 minut w 180°C. Po upieczeniu odstawiamy na 5 minut. Listki bazylii siekamy i posypujemy nimi wierzch pizzy.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza xxl
Idealne ciasto, delikatna mozzarella, złocisty ser gouda, świeża cukinia, pachnąca bazylia... Taka powinna być pizza!
Pizza al tonno
Klasyczna pizza z tuńczykiem, cebulą, mozzarellą i oliwkami. Aromatyczne, apetyczne danie w stylu włoskim!
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
To nietypowa wersja pizzy, w której znajdziesz niezwykłe połączenie gruszki i sera. Koniecznie spróbuj tego smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kompot z suszu z cytryną
- Pieczona ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Kapusta z grochem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Piernik staropolski
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
914 dni temu
zrobiłam to danie, u mnie się to rozwala przy próbie przełożenia na talerz :/ taki średni prepis
odpowiedz
1320 dni temu
Super danie, Pani Aniu - jest Pani świetna, pozdrawiam : )
odpowiedz
2165 dni temu
Trochę mało sosu mi wyszło z jednej puszki pomidorów, następnym razem zrobię podwójną porcję, bo makaron był troszkę suchy jak dla mnie, dodałam też trochę startej na tarce goudy, żeby lepiej "związać" danie. Ogólnie potrawa smaczna, myślę że jeszcze u mnie zagości :)
odpowiedz
2875 dni temu
Świetny przepis ! osobiście podsmażyłam kawałki piersi kurczaka w przyprawach żeby było bardziej mięsne. POLECAM !
odpowiedz
2875 dni temu
Doskonały pomysł!
2888 dni temu
aa ile takie coś ma kcal ?
odpowiedz
2886 dni temu
Dziękujemy za sugestię, rozważmy podawanie takiej informacji przy rozwoju portalu.
2926 dni temu
W przepisie brakuje pomidorów w puszce ;) Ile oraz czy cały, czy pupla?
odpowiedz
2926 dni temu
W liście składników są pomidory krojone - 1 puszka :)
2925 dni temu
Glupi ja... Faktycznie. Dziekuje :D
3023 dni temu
Co ona bredzi. Jakie kluski?
odpowiedz
3023 dni temu
Kicek, niektórzy na makaron mówią "kluski" :)
3017 dni temu
Ja też tak mówie!
1219 dni temu
A ja tak nazywam żonę. Lecz nie w liczbie mnogiej a pojedynczej.
zobacz wszystkie