
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA ZIMNO
Białą fasolę w sosie mieszamy z liśćmi oberwanymi z 2 gałązek rozmarynu i doprawiamy solą i pieprzem. Miętę siekamy. Jogurt grecki mieszamy z 2 łyżkami oliwy i oprószamy go miętą. Ogórki kroimy w słupki.
KROK 2: SMAŻYMY SER
Ser odsączamy z zalewy i kroimy wzdłuż na 8 części. Na każdym kawałku sera układamy gałązkę rozmarynu i owijamy go plastrem szynki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy na nich gotowe przekąski.
KROK 3: GRILLUJEMY BAGIETKĘ
Bagietkę kroimy ukośnie w cienkie kromki, każdą z nich skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni grillowej. Nieobrane ząbki czosnku delikatnie miażdżymy i dodajemy na patelnię.
KROK 4: PODAJEMY TALERZ PRZYSTAWEK
Wszystkie przystawki wykładamy na talerze i przekładamy do miseczek. Podajemy z dodatkiem gotowego talerza antipasti np. marki Eridanous.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Makowiec japoński
- Spaghetti carbonara
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Śledzie po kaszubsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Kutia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)