Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- salaterki
Krok 1: Dodajemy miód do jogurtu
Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wyjmujemy nasiona. Mieszamy z jogurtem i 50 g miodu. Wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Prażymy migdały
Migdały zalewamy na chwilę wrzątkiem. Po odcedzeniu obieramy z brązowej skórki i osuszamy, a następnie grubo siekamy. Lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Studzimy.
Krok 3: Łączymy składniki sałatki morelowej
Morele odcedzamy i pozostawiamy do osączenia, zbierając przy tym trochę soku. Kroimy w plasterki. Rodzynki siekamy i mieszamy ze skórką otartą z cytryny, 2-3 łyżeczkami soku z cytryny, 4 łyżkami zebranego soku z moreli i migdałami. Mieszamy z plasterkami moreli i przekładamy do czterech salaterek. Dodajemy jogurt i skrapiamy pozostałym miodem.
Zobacz podobne
przepisy
Deser Ladies
Lekki jogurtowy i chrupiący deser z musli, ciasteczkiem i owocami to hit kobiecych spotkań towarzyskich! Spróbuj i Ty!
Muffinki z orzechami, jogurt naturalny, pomarańcza
Puszyste pożywne babeczki, które sprawdzą się o każdej porze dnia! Z jogurtem naturalnym i owocem smakują doskonale.
Mrożony jogurt z malinami i limonką
Idealny pomysł na upalne dni? Orzeźwiający deser, łączący słodycz dojrzałych malin z kwaskowatym aromatem limonki!
Mrożony jogurt czekoladowy z ciastkami
Jogurt na śniadanie? Tak! Spróbuj mrożonego z ciastkami i truskawkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Wegańska ryba po grecku
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Piernik staropolski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pieczona ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kompot z suszu z cytryną
- Pierniki
- Pierogi z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)