Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- salaterki
Krok 1: Dodajemy miód do jogurtu
Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wyjmujemy nasiona. Mieszamy z jogurtem i 50 g miodu. Wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Prażymy migdały
Migdały zalewamy na chwilę wrzątkiem. Po odcedzeniu obieramy z brązowej skórki i osuszamy, a następnie grubo siekamy. Lekko prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Studzimy.
Krok 3: Łączymy składniki sałatki morelowej
Morele odcedzamy i pozostawiamy do osączenia, zbierając przy tym trochę soku. Kroimy w plasterki. Rodzynki siekamy i mieszamy ze skórką otartą z cytryny, 2-3 łyżeczkami soku z cytryny, 4 łyżkami zebranego soku z moreli i migdałami. Mieszamy z plasterkami moreli i przekładamy do czterech salaterek. Dodajemy jogurt i skrapiamy pozostałym miodem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Jajka na miękko
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledź w oleju
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Makowiec japoński
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba z piekarnika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Krokiety z mięsem
- Łazanki
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)