zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • tortownicę o średnicy 24-26 cm
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • mikser
  • blender

Krok 1: Przygotowujemy spód sernika

Ciastka rozkruszamy i mieszamy z miękkim masłem. Zagniecioną masę przekładamy do formy i równomiernie rozkładamy na dnie. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 8-10 minut, a następnie studzimy.

Krok 2: Przygotowujemy masę serowo-jogurtową

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy, aż żelatyna dobrze się rozpuści. Całość odstawiamy do przestudzenia.

Do przestudzonej masy dodajemy kilka łyżek twarogu i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy resztę twarogu oraz jogurt naturalny. Śmietankę ubijamy, a następnie łączymy partiami z pozostałą masą.

Krok 3: Wylewamy masę na spód

Masę dzielimy na 3 równe części, do jednej dodajemy zmiksowane maliny, do drugiej zmiksowane jagody. Mieszamy. Masę wylewamy naprzemiennie do formy. Ciasto wstawiamy do lodówki aż do zestalenia.

Sernik dekorujemy truskawkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    131 dni temu
    Wyszło słabo, chciałem nauczyć się robić sernik a ciągle słyszę rozmowę.. nie ma jak wyłapać przepisu ! Sorry taka prawda..

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    131 dni temu
    Jeśli jakiś fragment przepisu nie jest dla Ciebie jasny lub potrzebujesz pomocy - chętnie udzielimy wskazówek :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram