Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tortownicę o średnicy 24-26 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- mikser
- blender
Krok 1: Przygotowujemy spód sernika
Ciastka rozkruszamy i mieszamy z miękkim masłem. Zagniecioną masę przekładamy do formy i równomiernie rozkładamy na dnie. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 8-10 minut, a następnie studzimy.
Krok 2: Przygotowujemy masę serowo-jogurtową
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Wodę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy, aż żelatyna dobrze się rozpuści. Całość odstawiamy do przestudzenia.
Do przestudzonej masy dodajemy kilka łyżek twarogu i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy resztę twarogu oraz jogurt naturalny. Śmietankę ubijamy, a następnie łączymy partiami z pozostałą masą.
Krok 3: Wylewamy masę na spód
Masę dzielimy na 3 równe części, do jednej dodajemy zmiksowane maliny, do drugiej zmiksowane jagody. Mieszamy. Masę wylewamy naprzemiennie do formy. Ciasto wstawiamy do lodówki aż do zestalenia.
Sernik dekorujemy truskawkami.
Zobacz podobne
przepisy
Sernik cytrynowy na zimno
Klasyczne ciasto w eleganckim wydaniu. Warto poświęcić chwilę na jego przygotowanie, bo wygląda i smakuje wspaniale!
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
Paweł Małecki wie, jak powinien wyglądać i smakować idealny sernik na zimno! Przygotuj go razem z nim i zachwyć się smakiem galaretki z cydru.
Sernik na zimno z malinami
Poznaj przepis na kremowy sernik na zimno! Z dodatkiem ciastek Neo i malin smakuje wyśmienicie.
Sernik limonkowo-miętowy
Orzeźwiające ciasto, idealne na ciepłe dni? Przygotuj sernik na zimno według Pawła! Z dużą ilością limonki i listków świeżej mięty.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sernik krakowski
- Sernik piernikowy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kutia
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2403 dni temu
Wyszło słabo, chciałem nauczyć się robić sernik a ciągle słyszę rozmowę.. nie ma jak wyłapać przepisu ! Sorry taka prawda..
odpowiedz
2403 dni temu
Jeśli jakiś fragment przepisu nie jest dla Ciebie jasny lub potrzebujesz pomocy - chętnie udzielimy wskazówek :)