
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- serwetki lub folię aluminiową
Krok 1: Smażymy pierś kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej przez ok. 6-8 minut z każdej strony (w zależności od grubości). Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ocieramy skórkę z ¼ wyszorowanej i sparzonej cytryny. Czosnkiem i skórką z cytryny doprawiamy filety krótko przed końcem smażenia. Studzimy i kroimy ukośnie w plastry.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Ogórka obieramy. Wraz z pomidorem kroimy w plasterki. Suszone pomidory osączamy i kroimy na pół. Sałatę myjemy i osuszamy.
Krok 3: Składamy kanapkę
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i smarujemy majonezem. Pomidora, ogórka, suszone pomidory i filety z kurczaka układamy na dolnej części bagietki. Obkładamy liśćmi sałaty i przykrywamy górną częścią bagietki, delikatnie przyciskamy i kroimy na 4 kawałki. Owijamy w serwetki lub folię aluminiową.
Schłodzone zabieramy na piknik, do szkoły bądź do pracy!
Zobacz podobne
przepisy
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!

Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.

Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!

Komentarze (0)