Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- serwetki lub folię aluminiową
Krok 1: Smażymy pierś kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej przez ok. 6-8 minut z każdej strony (w zależności od grubości). Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ocieramy skórkę z ¼ wyszorowanej i sparzonej cytryny. Czosnkiem i skórką z cytryny doprawiamy filety krótko przed końcem smażenia. Studzimy i kroimy ukośnie w plastry.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Ogórka obieramy. Wraz z pomidorem kroimy w plasterki. Suszone pomidory osączamy i kroimy na pół. Sałatę myjemy i osuszamy.
Krok 3: Składamy kanapkę
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i smarujemy majonezem. Pomidora, ogórka, suszone pomidory i filety z kurczaka układamy na dolnej części bagietki. Obkładamy liśćmi sałaty i przykrywamy górną częścią bagietki, delikatnie przyciskamy i kroimy na 4 kawałki. Owijamy w serwetki lub folię aluminiową.
Schłodzone zabieramy na piknik, do szkoły bądź do pracy!
Zobacz podobne
przepisy
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!
Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.
Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wrapy z szynką i mango
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Energetyczne batony
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Kolorowa sałatka w słoiku
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Wegetariańskie kanapki
- Kanapki z serem, szynką i warzywami
- Sok ogórkowo-szpinakowo-jabłkowy z kiwi
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Muffinki ze śliwkami
- Precel z szynką
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Hummus z dodatkami
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Ryżowe placuszki z owocami
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Trufle z ciecierzycy
- Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)