
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- serwetki lub folię aluminiową
Krok 1: Smażymy pierś kurczaka
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie na patelni grillowej przez ok. 6-8 minut z każdej strony (w zależności od grubości). Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ocieramy skórkę z ¼ wyszorowanej i sparzonej cytryny. Czosnkiem i skórką z cytryny doprawiamy filety krótko przed końcem smażenia. Studzimy i kroimy ukośnie w plastry.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Ogórka obieramy. Wraz z pomidorem kroimy w plasterki. Suszone pomidory osączamy i kroimy na pół. Sałatę myjemy i osuszamy.
Krok 3: Składamy kanapkę
Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i smarujemy majonezem. Pomidora, ogórka, suszone pomidory i filety z kurczaka układamy na dolnej części bagietki. Obkładamy liśćmi sałaty i przykrywamy górną częścią bagietki, delikatnie przyciskamy i kroimy na 4 kawałki. Owijamy w serwetki lub folię aluminiową.
Schłodzone zabieramy na piknik, do szkoły bądź do pracy!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makowiec japoński
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makówki śląskie
- Kutia
- Piernik świąteczny
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)