Faszerowana feta
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem.

Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 minut, aż ser zmięknie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    200 dni temu
    To katar czy karczochy?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    200 dni temu
    Kapar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    200 dni temu
    W przepisie wykorzystujemy karczochy :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram