
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem.
Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 minut, aż ser zmięknie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makówki śląskie
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
- Pierniki
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Sernik pistacjowy
- Uszka z grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Domek z piernika
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2699 dni temu
To katar czy karczochy?
Odpowiedz
2699 dni temu
Kapar
2699 dni temu
W przepisie wykorzystujemy karczochy :)