Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Karczochy, pomidory i oliwki osączyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z majerankiem.
Ser feta osączyć i najpierw przekroić w poprzek na pół, a następnie każdą połówkę na 2 plastry. Dolne plastry umieścić na 4 kawałkach folii aluminiowej. Rozłożyć na nich uzyskaną wcześniej mieszankę i doprawić pieprzem. Przykryć górnymi plastrami, lekko docisnąć. Każdą porcję zawinąć szczelnie w folię i piec na rozgrzanym grillu przez 15-20 minut, aż ser zmięknie.
Zobacz podobne
przepisy
Banica z serem feta
Z zewnątrz chrupiąca, w środku wypełniona nadzieniem ze słonego sera! Bułgarska banica to wypiek, któremu trudno się oprzeć, ale którym łatwo podzielić się z innymi. Spróbujesz?
Pieczona feta pasta z TikToka
To niezwykłe połączenie fety i makaronu zaskoczy Cię wyjątkowym smakiem! Tę pastę przygotujesz w bardzo prosty sposób. Idealnie sprawdzi się jako danie na obiad lub kolację!
Sałatka z arbuzem i fetą
Tym razem Paweł przygotował prosty przepis bez pieczenia! Słodko-słona sałatka z arbuzem i serem feta to idealna propozycja na cieplejsze dni.
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Camembert z grilla
- Kokosowa zupa curry z marchewką
- Szaszłyki z krewetek w marynacie jerk
- Uda kurczaka faszerowane fetą i miętą, z greckimi plackami z cukinii
- Marmolada z pomarańczy
- Sajgonki z ciasta francuskiego
- Makaron z krewetkami i sosem tapenade
- Makaron z pikantnymi brokułami
- Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Tacos z tuńczykiem
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Paella z karkówką
- Pasta pomidorowa
- Muffiny omletowe
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem BBQ
- Jajka w sosie bazyliowym z purée
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Śledź marynowany po mazursku
- Sałatka z quinoą i truskawkami
- Pasta alla Norma – sycylijski makaron z bakłażanem
- Sałatka z kolorowych ziemniaków
- Pieczeń wieprzowa w sosie piwnym
- Karp winiarza i francuska zapiekanka
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Sałatka z białej fasoli
- Wigilijny makowiec
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Marmolada cytrynowa z imbirem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2327 dni temu
To katar czy karczochy?
odpowiedz
2327 dni temu
Kapar
2327 dni temu
W przepisie wykorzystujemy karczochy :)