Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Ser feta i jogurt grecki wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FETY
Składniki dipu umieszczamy w rozdrabniaczu i mieszamy, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: PIECZEMY POMIDORKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej pomidorki, polewamy je oliwą i posypujemy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy je przez ok. 20 minut, uważając, aby się nie przypaliły.
KROK 3: PODAJEMY DIP Z POMIDORKAMI
Na głęboki talerz nakładamy dip z fety. Na nim układamy podpieczone pomidorki i całość skrapiamy oliwą pozostałą po pieczeniu.
Dip podajemy z grzankami z czerstwego pieczywa lub podpieczoną pitą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)