
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Ser feta i jogurt grecki wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FETY
Składniki dipu umieszczamy w rozdrabniaczu i mieszamy, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: PIECZEMY POMIDORKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej pomidorki, polewamy je oliwą i posypujemy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy je przez ok. 20 minut, uważając, aby się nie przypaliły.
KROK 3: PODAJEMY DIP Z POMIDORKAMI
Na głęboki talerz nakładamy dip z fety. Na nim układamy podpieczone pomidorki i całość skrapiamy oliwą pozostałą po pieczeniu.
Dip podajemy z grzankami z czerstwego pieczywa lub podpieczoną pitą.
Zobacz podobne
przepisy
Guacamole
Czasem nadchodzi potrzeba zrobienia czegoś ze składników posiadanych w domu. Najczęściej pojawia się ona po zjawisku „niechcenia” wychodzenia do sklepu. Obiad zjeść trzeba.

Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
Gdy pojawia się na stole, zachęca do przekąszania! Sylwestrowa pasta z bakłażana à la baba ghanoush idealnie nadaje się do tego, by połączyć ją z czymś chrupiącym, na przykład z kawałkami podpieczonej tortilli.

DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.

Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!


Zobacz przepisy
na święta
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)