Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Ser feta i jogurt grecki wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FETY
Składniki dipu umieszczamy w rozdrabniaczu i mieszamy, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: PIECZEMY POMIDORKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej pomidorki, polewamy je oliwą i posypujemy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy je przez ok. 20 minut, uważając, aby się nie przypaliły.
KROK 3: PODAJEMY DIP Z POMIDORKAMI
Na głęboki talerz nakładamy dip z fety. Na nim układamy podpieczone pomidorki i całość skrapiamy oliwą pozostałą po pieczeniu.
Dip podajemy z grzankami z czerstwego pieczywa lub podpieczoną pitą.
Zobacz podobne
przepisy
Guacamole
Czasem nadchodzi potrzeba zrobienia czegoś ze składników posiadanych w domu. Najczęściej pojawia się ona po zjawisku „niechcenia” wychodzenia do sklepu. Obiad zjeść trzeba.
Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
Gdy pojawia się na stole, zachęca do przekąszania! Sylwestrowa pasta z bakłażana à la baba ghanoush idealnie nadaje się do tego, by połączyć ją z czymś chrupiącym, na przykład z kawałkami podpieczonej tortilli.
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Przekąski sylwestrowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Piernik staropolski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)