Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Ser feta i jogurt grecki wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FETY
Składniki dipu umieszczamy w rozdrabniaczu i mieszamy, aż uzyskamy puszysty krem.
KROK 2: PIECZEMY POMIDORKI
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej pomidorki, polewamy je oliwą i posypujemy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy je przez ok. 20 minut, uważając, aby się nie przypaliły.
KROK 3: PODAJEMY DIP Z POMIDORKAMI
Na głęboki talerz nakładamy dip z fety. Na nim układamy podpieczone pomidorki i całość skrapiamy oliwą pozostałą po pieczeniu.
Dip podajemy z grzankami z czerstwego pieczywa lub podpieczoną pitą.
Zobacz podobne
przepisy
Guacamole
Czasem nadchodzi potrzeba zrobienia czegoś ze składników posiadanych w domu. Najczęściej pojawia się ona po zjawisku „niechcenia” wychodzenia do sklepu. Obiad zjeść trzeba.
Pasta z bakłażana à la baba ghanoush
Gdy pojawia się na stole, zachęca do przekąszania! Sylwestrowa pasta z bakłażana à la baba ghanoush idealnie nadaje się do tego, by połączyć ją z czymś chrupiącym, na przykład z kawałkami podpieczonej tortilli.
DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
Imprezowa propozycja Kingi Paruzel? Dip z białej fasoli z aromatycznym prażonym czosnkiem i suszonym rozmarynem, podany w towarzystwie chrupiących krakersów, grissini, warzyw i owoców.
Pasta z wędzonej makreli
Jeśli pasta rybna, to tylko taka z wędzonej makreli, z dodatkiem koperku, szczypiorku i kiszonego ogórka. Sprawdź, jak prosto i szybko można ją przygotować!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Marynata azjatycka
- Quesadillas z awokado
- Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
- Guacamole
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Guacamole z pomidorami
- Meze – grecki talerz przystawek
- Wegańskie kofty z grilla
- Andaluzyjska kanapka serranito
- Pieczona feta pasta z TikToka
- Wegański krem ziołowy
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Sernik na jogurcie sojowym
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Odwrócone ciasto z ananasem
- Chrupiące ziemniaczki w ostrym sosie
- Szakszuka z kaszą pęczak
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Kresowe kluski z makiem
- Perliczka w czerwonym winie
- Gnocchi w sosie pomidorowym
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Stek z jelenia
- Szparagi w boczku
- Kawowe babeczki z kubka
- Pizza capricciosa
- Sos chrzanowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)