Dip z fety z pieczonymi pomidorkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia

Przygotuj wcześniej:

Ser feta i jogurt grecki wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia miały temperaturę pokojową.

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FETY

Składniki dipu umieszczamy w rozdrabniaczu i mieszamy, aż uzyskamy puszysty krem.

KROK 2: PIECZEMY POMIDORKI

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej pomidorki, polewamy je oliwą i posypujemy solą i pieprzem do smaku. Pieczemy je przez ok. 20 minut, uważając, aby się nie przypaliły.

KROK 3: PODAJEMY DIP Z POMIDORKAMI

Na głęboki talerz nakładamy dip z fety. Na nim układamy podpieczone pomidorki i całość skrapiamy oliwą pozostałą po pieczeniu.

Dip podajemy z grzankami z czerstwego pieczywa lub podpieczoną pitą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!