Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
KROK 1: PODPRAŻAMY CZOSNEK
Czosnek kroimy w plastry. Na dno rozgrzanej patelni wlewamy odrobinę oliwy i podprażamy na niej czosnek z rozmarynem przez około 2-3 minuty. Doprawiamy solą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FASOLI
Odcedzoną białą fasolę przekładamy do rozdrabniacza. Doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem. Czosnek z przyprawami i tłuszczem dodajemy do fasoli. Miksujemy. Pastę przekładamy do miseczki. Całość oprószamy słonecznikiem i skrapiamy oliwą.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TALERZ ROZMAITOŚCI
Pastę serwujemy z pokrojonymi w kawałki marchewkami i selerem naciowym, przekrojonymi na pół rzodkiewkami. Podajemy z winogronami i paluszkami grissini, krakersami, orzechami pekan, kawałkami papryki.
Zobacz podobne
przepisy
Zielone warzywa z dipem romesco
Spróbuj brokułów, szparagów i groszku w towarzystwie klasycznego hiszpańskiego dipu z pomidorów i pieczonej papryki!
Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
Dip z czosnkiem niedźwiedzim to doskonały dodatek do warzyw, a także mięs – sprawdzi się podczas każdego grillowania!
Dip z ciecierzycy
Delikatna konsystencja i wyrazisty charakter dipu z ciecierzycy to wyjątkowe połączenie, w którym zdecydowanie warto zasmakować. Przygotuj tę przekąskę na sylwestra i podaj ją ze snackami z ciasta francuskiego!
Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
Idealny dip na każdą imprezę? To musi być dip z fety! Ten puszysty krem w stylu greckim nie ma sobie równych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do naprawdę wielu przekąsek, a także jako samodzielne danie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
- Serowa kula z brokułów
- Szaszłyki bałkańskie
- Schab ze smażonymi bananami
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Wegańskie brownie z fasoli
- Makaron w sosie sojowym
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Sałatka z białej fasoli
- Wegański pasztet z fasoli
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
- Dip z fety z pieczonymi pomidorkami
- Pesto z liści rzodkiewki
- Pizza capriciosa
- ZIELONY MAJONEZ
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Wegańskie muffinki czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Świąteczny talerz obfitości
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Ubijany ganasz
- Pesto z rukoli
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z kolendry
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)