
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
KROK 1: PODPRAŻAMY CZOSNEK
Czosnek kroimy w plastry. Na dno rozgrzanej patelni wlewamy odrobinę oliwy i podprażamy na niej czosnek z rozmarynem przez około 2-3 minuty. Doprawiamy solą.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY DIP Z FASOLI
Odcedzoną białą fasolę przekładamy do rozdrabniacza. Doprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem. Czosnek z przyprawami i tłuszczem dodajemy do fasoli. Miksujemy. Pastę przekładamy do miseczki. Całość oprószamy słonecznikiem i skrapiamy oliwą.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TALERZ ROZMAITOŚCI
Pastę serwujemy z pokrojonymi w kawałki marchewkami i selerem naciowym, przekrojonymi na pół rzodkiewkami. Podajemy z winogronami i paluszkami grissini, krakersami, orzechami pekan, kawałkami papryki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Krokiety z mięsem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Spaghetti carbonara
- Pieczona ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka gyros
- Klasyczna sałatka grecka
- Makowiec japoński
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)