
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bagietkę nacinamy po skosie co 1-2 cm (uważamy, żeby nie przekroić jej do końca!). Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy. W małej miseczce łączymy czosnek z oliwą z oliwek i smarujemy nią bagietkę w miejscach nacięć.
Pomidora i odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy. W każde nacięte miejsce wkładamy plasterek pomidora i sera oraz bazylię.
Bagietkę zapiekamy 15 minut w temperaturze 230°C. Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
Smaczna kanapka, którą możesz zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy na piknik – bagietka z pieczoną piersią kurczaka!

Caprese w oliwie
Spróbuj caprese w innym wydaniu. Z dodatkiem aromatycznej bazylii, zanurzone w oliwie. Doskonale smakuje z chrupiącą bagietką.

Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Masz ochotę na szybką i aromatyczną przekąskę? Wypróbuj bruschettę, na której królują krewetki i awokado!

Zapiekanka z wegańskim mielonym i warzywami
Wegezapiekanka to doskonałe danie na rodzinny obiad lub kolację w gronie znajomych. Wypróbuj ten przepis i sprawdź, jak szybko zapiekanka znika z talerzy!

Komentarze (6)
432 dni temu
Zdecydowanie za wysoka temperatura, następnym razem wstawię do 180-200 stopni.
odpowiedz
787 dni temu
Szkoda, że nie da się dodawać zdjęć potraw. Mi wyszła bagietka-gąsiennica. Uważaj, bo ci spier... tzn. ucieknie. Ale dobre ogólnie.
odpowiedz
2756 dni temu
Pycha!!
odpowiedz
2875 dni temu
wyszło pysznie aczkolwiek troszke mi się przypaliła w piecu trzeba pilnować :)
odpowiedz
2910 dni temu
pychości
odpowiedz
3178 dni temu
Pycha :)
odpowiedz
zobacz wszystkie