Bagietka capresse
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Bagietkę nacinamy po skosie co 1-2 cm (uważamy, żeby nie przekroić jej do końca!). Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy. W małej miseczce łączymy czosnek z oliwą z oliwek i smarujemy nią bagietkę w miejscach nacięć.

Pomidora i odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy. W każde nacięte miejsce wkładamy plasterek pomidora i sera oraz bazylię.

Bagietkę zapiekamy 15 minut w temperaturze 230°C. Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    432 dni temu
    Zdecydowanie za wysoka temperatura, następnym razem wstawię do 180-200 stopni.

    odpowiedz

  • Piotrrrrrrrr Piotrrrrrrrr
    787 dni temu
    Szkoda, że nie da się dodawać zdjęć potraw. Mi wyszła bagietka-gąsiennica. Uważaj, bo ci spier... tzn. ucieknie. Ale dobre ogólnie.

    odpowiedz

  • Zgnieszka Zgnieszka
    2756 dni temu
    Pycha!!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2875 dni temu
    wyszło pysznie aczkolwiek troszke mi się przypaliła w piecu trzeba pilnować :)

    odpowiedz

  • gość gość
    2910 dni temu
    pychości

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3178 dni temu
    Pycha :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!