
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Bagietkę nacinamy po skosie co 1-2 cm (uważamy, żeby nie przekroić jej do końca!). Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy. W małej miseczce łączymy czosnek z oliwą z oliwek i smarujemy nią bagietkę w miejscach nacięć.
Pomidora i odsączoną z zalewy mozzarellę kroimy w plasterki. Bazylię drobno siekamy. W każde nacięte miejsce wkładamy plasterek pomidora i sera oraz bazylię.
Bagietkę zapiekamy 15 minut w temperaturze 230°C. Podajemy na ciepło.
Komentarze (6)
246 dni temu
Zdecydowanie za wysoka temperatura, następnym razem wstawię do 180-200 stopni.
odpowiedz
600 dni temu
Szkoda, że nie da się dodawać zdjęć potraw. Mi wyszła bagietka-gąsiennica. Uważaj, bo ci spier... tzn. ucieknie. Ale dobre ogólnie.
odpowiedz
2570 dni temu
Pycha!!
odpowiedz
2688 dni temu
wyszło pysznie aczkolwiek troszke mi się przypaliła w piecu trzeba pilnować :)
odpowiedz
2723 dni temu
pychości
odpowiedz
2991 dni temu
Pycha :)
odpowiedz
zobacz wszystkie