Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: MARYNUJEMY KREWETKI
Surowe krewetki wrzucamy do wrzącej i osolonej wody i gotujemy ok. 4 minuty. Papryczkę chili oczyszczamy i pozbawiamy pestek. Szalotkę i 1 ząbek czosnku obieramy, wszystko drobno siekamy. Ugotowane krewetki osuszamy i grubo siekamy. Mieszamy z chili, szalotką, czosnkiem i sokiem z limonki, doprawiamy solą. Marynujemy w lodówce co najmniej przez 30 minut.
KROK 2: ŁĄCZYMY KREWETKI Z POZOSTAŁYMI SKŁADNIKAMI
Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Kolendrę myjemy, otrząsamy do sucha, listki obrywamy i siekamy. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki dodajemy do krewetek i doprawiamy do smaku.
KROK 3: SMAŻYMY KROMKI BAGIETKI
Pozostały czosnek obieramy i podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Następnie czosnek wyjmujemy i na gorącej oliwie smażymy kromki pieczywa – z obu stron, aż będą chrupiące. Limonkę kroimy na plasterki. Sałatkę z krewetek rozkładamy na kromkach chleba i podajemy od razu wraz z plasterkami limonki.
Zobacz podobne
przepisy
Imbirowo - cytrynowe krewetki z chilli na grzankach
Wyśmienity przepis na udane przyjęcie: delikatne krewetki połączone z aromatem pietruszki i wyraźną cytrynową nutą.
Bruschetty z mozzarellą
Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba z pysznymi dodatkami. Ta tradycyjna przystawka w stylu włoskim sprawdzi się na każdym stole.
Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem kuchni w stylu hiszpańskim.
Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Wrapy z sałaty z tofu
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Comber z jelenia
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona makrela w chlebku pita
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Czekoladowe nicecream
- Pita z serem graviera
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Bruschetta z pomidorami
- Wegańska pieczeń z dyni
- Suflety z serem munster
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
- Wegański mazurek ze świeżymi owocami
- Tradycyjna maczanka krakowska
- Marchewka w pomarańczowej glazurze
- CIASTO MILIONERA
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)