Bruschetta
Bruschetta – przepis na pyszną włoską przekąskę
Bruschetta z oryginalnego przepisu to nic innego, jak kromka pieczywa nasączona mieszanką oliwy z oliwek i czosnku, upieczona w piekarniku lub usmażona na patelni. Jeśli więc sądziliście, że przygotowanie bruschetty jest równie skomplikowane, jak jej nazwa, to byliście w błędzie. Okazuje się, że każdy amator kuchni po zapoznaniu się z podstawowym przepisem będzie dokładnie wiedział, jak zrobić ten włoski przysmak. Na co więc czekacie? Do dzieła! A pomogą wam w tym przepisy Kuchni Lidla, w których znajdziecie m.in. propozycje podania bruschetty z mozzarellą i pomidorami. Wybierzcie swój ulubiony przepis i przygotujcie dla rodziny i znajomych prawdziwą włoską ucztę!
Bruschetta – urozmaicone przepisy na klasyczną włoską przekąskę
Bruschetta tradycyjnie powinna być podawana z pomidorami i oliwkami albo oliwą z oliwek. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby nieco urozmaicić ten włoski przysmak kilkoma składnikami, które idealnie komponują się ze smakiem bazowych produktów. Co zatem powiecie np. na bruschettę z szynką parmeńską i pomidorami? Brzmi dobrze, prawda? A smakuje jeszcze lepiej! Przekonajcie się, jak można odmienić tę włoską przekąskę, sięgając po jeden z przepisów Kuchni Lidla na:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Burrata z pesto z rukoli
Siostra mozzarelli – burrata – w odsłonie z pesto z rukoli i prażonej cebuli. Podaj ją koniecznie z aromatycznymi grzankami!

Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
Masz ochotę na szybką i aromatyczną przekąskę? Wypróbuj bruschettę, na której królują krewetki i awokado!

Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
