Przekąski na imprezę - Kanapki - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pinsa à la panini
Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!
Arepas z pastą z kurczaka i awokado
Danie rodem z Ameryki Południowej w wydaniu Kingi! Sprawdźcie przepis na arepas z pastą z kurczaka i awokado. Będziecie zaskoczeni tym niezwykle delikatnym i pożywnym połączeniem małych tortilli arepas z tworzącymi finalny smak dodatkami.
Kanapka na ciepło z kiełbasą nduja i burratą
Szybka w przygotowaniu i pełna smaku – taka jest kanapka z kiełbasą nduja i kremową burratą według przepisu Kingi. Wypróbuj ten przepis i ciesz się ciepłym śniadaniem lub kolacją we włoskim stylu!
Kanapka z grillowanym serem halloumi
Kanapka z pity? W tym daniu inspirowanym kuchnią grecką to jak najbardziej możliwe! Przygotuj tę pyszną kanapkę na ciepło i spróbuj czegoś nowego podczas kolejnej kolacji.
Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
Chrupiąca i aromatyczna kanapka we włoskim stylu? Bardzo proszę! Rustykalne pieczywo, a na nim klopsiki w sosie pomidorowym i kawałki delikatnej, śmietankowej burraty. Marzenie każdego, kto lubi kanapki.
Grzanki z wędzonym na zimno halibutem
Na imprezę, śniadanie, kolację – grzanki z razowego pieczywa z wędzonym halibutem i piklami z czerwonej cebuli. Pokochaj ten łatwy i szybki przepis Kingi na kanapkę!
Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
Wywodzące się z Kraju Basków małe grillowane kanapeczki z różnorodnymi dodatkami to świetny pomysł na wytrawną przekąskę. Wypróbuj wersję z chorizo, krewetkami i serem manchego. To szybki, prosty i pyszny przepis!
Croissant z pesto i francuskim serem
Delikatny i chrupiący croissant podany z aromatycznym czerwonym pesto i francuskim serem pleśniowym to wspaniały pomysł na śniadanie lub kolację. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu mogą być pyszne posiłki!
Kanapki z ceviche z łososia
Kanapki z ceviche z łososia, guacamole i serkiem śmietanowym, czyli idealny pomysł na śniadanie lub kolację! Spróbuj przyrządzić to danie według przepisu Karola i przekonaj się, że pyszne jedzenie nie musi być skomplikowane w przygotowaniu.
Tradycyjna maczanka krakowska
Tradycyjny przepis na maczankę krakowską autorstwa Roberta Makłowicza to prawdziwy rarytas! Przygotuj to pachnące kminkiem danie, które uważane jest za polskiego kuzyna burgera i zachwyca smakiem każdego, kto go spróbuje.
Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
Maczanka krakowska to dość tradycyjne danie pochodzące z tego miasta. Warto jednak poza klasycznym przepisem wypróbować propozycję Karola z dodatkiem imbiru, kolendry, chili i limonki!
Japońska kanapka onigirazu
Sushi w formie kanapki? Tak! Onigirazu to japońska przekąska, idealna na lunch. Zobacz, jak łatwo ją przygotować!
Kanapki na imprezę
Kanapki będą trafioną przekąską na każdej imprezie, dlatego warto dopasować ich kompozycję do charakteru przyjęcia. Co ważne, można je jadać zarówno na ciepło, jak i na zimno, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podać np. zapiekane kanapki, takie jak choćby z jajkiem i serem, faszerowane ciabatty czy szybkie tosty z grzybami. Serwujcie je w każdej postaci, również tej porcjowanej, dzięki czemu staną się łatwiejszym i szybszym do przegryzienia kąskiem podczas imprezy. Mniejsze kanapeczki przygotujecie m.in. dzięki przepisom Kuchni Lidla na:
- sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- croque monsieur z serem gouda
- sushi sandwich
- club sandwich ze schabem
- rillettes z kaczki
- francuskie tosty z boczkiem i serem
Kanapki na krakersach – sprawdź nasze przepisy!
Przyrządzając kanapki dekoracyjne na imprezę, nie można pominąć tych, które robi się na krakersach. Atrakcyjne kanapki mini na krakersach są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy dysponować paczką krakersów, a spośród przepisów Kuchni Lidla wybrać ulubione pasty kanapkowe. Tym sposobem przygotujecie szybko chrupiące i smaczne kanapki na krakersach! Sięgnijcie już teraz po przepisy kulinarne Kuchni Lidla, które pomogą wam zrobić pyszne kanapki na krakersach.
Sprawdzone przepisy na kanapeczki bankietowe
Gdy szykujecie wystawne przyjęcie, w roli przekąski idealnie sprawdzą się kanapki bankietowe. Oczywiście, wśród całej gamy kanapek dekoracyjnych mogą znaleźć się także kanapeczki na krakersach, jednak o wiele bardziej wykwintnymi kanapeczkami bankietowymi będą te przygotowane np. na cieście francuskim albo na bagietce czy też tostach. Tego rodzaju kanapki koktajlowe zrobią wrażenie nawet na najbardziej wybrednym gościu. Jeśli więc poszukujecie pomysłów na oryginalne i smaczne kanapeczki bankietowe, to przepisy Kuchni Lidla z pewnością przypadną wam do gustu. Oto wybrane propozycje kanapeczek koktajlowych:
- rillettes z kaczki
- kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- talarki pumpernikla z burakami
- sylwestrowe przekąski z pomidorkami koktajlowymi
- sushi sandwich
- smażone tramezzini caprese
- peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- grillowane tofu na bagietce z ziarnami
Z czego przyrządzić kanapeczki?
Malutkie kanapeczki bankietowe można zrobić na wiele sposobów. Ich bazą jest zazwyczaj pieczywo, jednak zdarza się, że kanapeczki przygotowuje się również na krakersach czy też z tortilli. Wszystko zależy od efektu, który chcecie uzyskać. Najczęściej spotykane są minikanapeczki z kromek bagietki, podawane m.in. z tofu, serem brie i miechunką, pastą z szynki czy też innymi kolorowymi pastami kanapkowymi. Oczywiście, to nie jedyne kompozycje smakowe, na jakie możecie się zdecydować, przygotowując kanapeczki. Równie dobrze smakować będą one z awokado czy z szynką parmeńską. Możliwości jest naprawdę sporo! Ostateczny wybór należy do was.