Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY PITĘ
Pitę przekrawamy na pół, a następnie każdą połówkę przekrawamy wzdłuż. Wszystkie kawałki chlebka skrapiamy oliwą z obu stron i rumienimy na patelni grillowej.
KROK 2: KROIMY SKŁADNIKI
Świeże składniki myjemy. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidory i ser halloumi kroimy w plastry, a ogórki konserwowe i oliwki w drobną kostkę. Suszoną papryczkę chili kruszymy w dłoniach, a tymianek siekamy.
KROK 3: DOPRAWIAMY OGÓRKI I OLIWKI
Posiekane ogórki i oliwki dokładnie mieszamy z 1 łyżeczką oleju, solą, pieprzem, papryczką chili i tymiankiem.
KROK 4: SMAŻYMY HALLOUMI
Halloumi smażymy na rozgrzanej patelni grillowej, aż nabierze złotego koloru i chrupkości.
KROK 5: PODAJEMY KANAPKI
Na każdy z chlebków pita wykładamy sos tzatziki, plastry pomidora, sałatę, oliwki i podsmażone halloumi. Kanapki podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
 - Mini burgery
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Burek ze szpinakiem
 - Łazanki
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Pierniki
 - Przekąski sylwestrowe
 - Pulpety w sosie pomidorowym
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Sernik pistacjowy
 - Makówki śląskie
 - Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Jajka na miękko
 - Ciasto marchewkowe
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)