Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z funkcją grilla

Krok 1: Podpiekamy kanapki

Kromki chleba podsmażamy na gorącym maśle przez 2-3 minuty z każdej strony. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej kromce układamy 1 plasterek szynki i posypujemy ¼ startego sera. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 200°C przez 3-5 minut, aż ser się roztopi.

Krok 2: Smażymy jajka sadzone

Pozostałe masło podgrzewamy na patelni i smażymy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki konserwowe osączamy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Układamy na każdej kromce chleba po jednym jajku i podajemy z paskami ogórka.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Paris Platynov Paris Platynov
    1454 dni temu
    Wyborne

    odpowiedz

  • Xd Xd
    1665 dni temu
    Dobre

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!