Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Układamy składniki na kanapkach
W miseczce mieszamy serek z musztardą. Bułki przekrawamy na pół i dolne połówki smarujemy mieszanką. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oliwie, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki układamy na posmarowanym pieczywie, a następnie kładziemy na nich kiełki.
KROK 2: Smażymy kiełbaski
Na tej samej patelni podsmażamy kiełbaski i przekładamy na kanapki.
KROK 3: Przygotowujemy jajka sadzone
Na czystej patelni roztapiamy masło i smażymy jajka sadzone. Oprószamy je solą i pieprzem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekładamy na kiełbaski i przykrywamy kanapki górą bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Fit makaron à la carbonara
- Tapas z salchichón
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Świąteczny talerz obfitości
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Pizza capriciosa
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)