Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 8 długich wykałaczek
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- papier do pieczenia
- toster
Krok 1: SMAŻYMY JAJKA
Jajka wbijamy na rozgrzaną patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Żółtko rozmącamy tak, by rozlało się po całej powierzchni białka. Smażymy z obu stron, aż jajka się zetną.
Krok 2: SMAŻYMY BOCZEK
Boczek smażymy na suchej patelni lub pieczemy, tak aby stał się chrupiący. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3: OPIEKAMY CHLEB
Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze, aż staną się złote i chrupiące.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATĘ
Pokrojoną w paski sałatę łączymy w misce z 1 ogórkiem pokrojonym w plasterki i uprażoną cebulką. Dodajemy majonez i sok z limonki. Mieszamy.
Krok 5: SKŁADAMY KANAPKI
Na połowę kromek nakładamy porcję sałaty z majonezem. Część z nich nakrywamy podsmażonymi plastrami boczku, część zwiniętymi w rulon plastrami pastrami (po 3 na każdą kromkę). Na wędliny wykładamy po 2 plasterki żółtego sera, ogórek pokrojony w plastry i po 1 sadzonym jajku.
Po dwie kromki z dodatkami układamy jedna na drugiej, a z wierzchu nakrywamy dodatkową kromką chleba tostowego. Kanapki usztywniamy, wbijając w nie po 4 wykałaczki, a następnie kroimy je po przekątnej w trójkąty.
Krok 6: PODPIEKAMY I PODAJEMY KANAPKI
Kanapki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok. 1 minuty, aż ser się rozpuści.
Podajemy z połówkami pomidorków i papryką pokrojoną w cząstki. Skrapiamy sokiem z limonki i oliwą.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z kremem piankowym i orzechowym
Dla fanów kanapek na słodko – krem à la marshmallows! Najlepiej smakuje na tostach razem z kremem czekoladowym i bananami!
Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
Tosty na słodko? Deser idealny! Wypróbuj połączenia pełnoziarnistego pieczywa z czekoladą i karmelizowanymi owocami.
Cheeseburger z frytkami z batatów
Wędzone mięso, bakłażan i ser camembert – to składniki, z których Karol skomponował swojego burgera. Podaj go na obiad i zachwyć gości efektownym kulinarnym trikiem!
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Chicago’s pizza
Pizza jak z Chicago? To żadna sztuka! Sprawdź ten przepis i zrób ją we własnej kuchni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Chicago’s pizza
- Camembert z grilla
- Kaczka po pekińsku
- Koktajl tiramisu
- Spaghetti z pesto z brokułu
- Gnocchi z burakiem
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- Pieczone żeberka
- Wędlina golonkowa z szynkowaru
- Wegańska musaka
- Sernikoblondie z owocami
- Wegańskie blondie z masłem orzechowym
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Rogaliki z makiem
- Dacquoise kakaowo-orzechowe
- Pudding brzoskwiniowy
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Spaghetti cake
- Ciasto à la 3 Bit
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Tort naleśnikowy XXL
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Filet teriyaki z ananasem
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Kruche tarty z groszkiem
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)