Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię grillową
- długie wykałaczki
Krok 1: Przygotowujemy sos
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy, aż będzie chrupiący. Do miski dajemy majonez. Dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili i czosnek. Suszone pomidory blendujemy wraz z odrobiną soku z limonki i garścią świeżej bazylii, a następnie dodajemy je do majonezu. Sałatę kroimy w kostkę i dorzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Smażymy schab
Chleb podpiekamy na patelni grillowej. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone, rozprowadzając żółtko po całej powierzchni białka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.
Krok 3: Składamy kanapkę
Na desce kładziemy 3 kromki chleba. Na jedną kromkę nakładamy kolejno sos, schab, plasterek sera i jajko. Na drugą wykładamy sos, boczek, plasterek sera i pomidora. Nakładamy jedną kanapkę na drugą. Trzecią kromkę smarujemy sosem i składamy całość. Kanapkę spinamy 4 wykałaczkami i przecinamy na 4 części. Umieszczamy na blasze i podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez mniej więcej 2 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Schab na dwa sposoby
Dwa szybkie przepisy na schab! Wypróbuj przepis na schab na bagietce oraz przepis na schab z gorgonzolą!
Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!
Schab ze smażonymi bananami
Schab podany z bananami oraz słodką salsą z warzyw i owoców mango. Pomysł na mięso w egzotycznym stylu.
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marynowany schab z mozzarellą i grillowaną cukinią
- Jajka po hiszpańsku
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
- Kurczak tandoori
- Schab na dwa sposoby
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Uda gęsie w sosie porzeczkowym
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
- Minestrone – zupa z makaronem
- Croissanty z filetem z piersi kurczaka
- BLT, czyli kanapka w stylu amerykańskim z bekonem, sałatą i pomidorem
- Chili sin carne z mięsem wegańskim
- Kabanosy w cieście francuskim
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Kisiel gryczany z boczkiem
- Gruszki parowane w białym winie
- Kokosowe krewetki z sosem mango
- Indyk z salsą truskawkową
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Racuchy z jabłkami
- Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1930 dni temu
ojjj jakie pyszności, ale muszę się trzymać diety zbilansowanej :(
odpowiedz
2674 dni temu
Genialna kanapka
odpowiedz
2679 dni temu
podczas krojenia wszystko mi się rozleciało :( chleb się pokruszył, sałata i pomidory się rozsypały... moja totalna kulinarna porażka.
odpowiedz
2681 dni temu
Dobrym pomysłem jest "nie rozprowadzanie" żółtka na patelni tylko pozostawienie go w stanie ciekłym. Wtedy podczas jedzenia gdy ściskamy kanapkę żółtko oblewa nam fajnie inne dodatki.
odpowiedz
2680 dni temu
Slaby pomysl. Juz przy krojeniu moze sie rozlac