Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- patelnię grillową
- długie wykałaczki
Krok 1: Przygotowujemy sos
Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy, aż będzie chrupiący. Do miski dajemy majonez. Dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili i czosnek. Suszone pomidory blendujemy wraz z odrobiną soku z limonki i garścią świeżej bazylii, a następnie dodajemy je do majonezu. Sałatę kroimy w kostkę i dorzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2: Smażymy schab
Chleb podpiekamy na patelni grillowej. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone, rozprowadzając żółtko po całej powierzchni białka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.
Krok 3: Składamy kanapkę
Na desce kładziemy 3 kromki chleba. Na jedną kromkę nakładamy kolejno sos, schab, plasterek sera i jajko. Na drugą wykładamy sos, boczek, plasterek sera i pomidora. Nakładamy jedną kanapkę na drugą. Trzecią kromkę smarujemy sosem i składamy całość. Kanapkę spinamy 4 wykałaczkami i przecinamy na 4 części. Umieszczamy na blasze i podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez mniej więcej 2 minuty.
Zobacz podobne
przepisy
Schab na dwa sposoby
Dwa szybkie przepisy na schab! Wypróbuj przepis na schab na bagietce oraz przepis na schab z gorgonzolą!
Megakanapka z marynowanym schabem i pesto z rukoli
Kanapka dla bardzo głodnych i spragnionych niezwykłych doznań smakowych!
Schab ze smażonymi bananami
Schab podany z bananami oraz słodką salsą z warzyw i owoców mango. Pomysł na mięso w egzotycznym stylu.
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grochem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
2025 dni temu
ojjj jakie pyszności, ale muszę się trzymać diety zbilansowanej :(
odpowiedz
2769 dni temu
Genialna kanapka
odpowiedz
2774 dni temu
podczas krojenia wszystko mi się rozleciało :( chleb się pokruszył, sałata i pomidory się rozsypały... moja totalna kulinarna porażka.
odpowiedz
2776 dni temu
Dobrym pomysłem jest "nie rozprowadzanie" żółtka na patelni tylko pozostawienie go w stanie ciekłym. Wtedy podczas jedzenia gdy ściskamy kanapkę żółtko oblewa nam fajnie inne dodatki.
odpowiedz
2775 dni temu
Slaby pomysl. Juz przy krojeniu moze sie rozlac