zobacz film Club sandwich ze schabem

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • patelnię grillową
  • długie wykałaczki

Krok 1: Przygotowujemy sos

Boczek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy, aż będzie chrupiący. Do miski dajemy majonez. Dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chili i czosnek. Suszone pomidory blendujemy wraz z odrobiną soku z limonki i garścią świeżej bazylii, a następnie dodajemy je do majonezu. Sałatę kroimy w kostkę i dorzucamy do sosu. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 2: Smażymy schab

Chleb podpiekamy na patelni grillowej. Na drugiej patelni smażymy jajka sadzone, rozprowadzając żółtko po całej powierzchni białka. Doprawiamy solą i pieprzem.

Schab rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.

Krok 3: Składamy kanapkę

Na desce kładziemy 3 kromki chleba. Na jedną kromkę nakładamy kolejno sos, schab, plasterek sera i jajko. Na drugą wykładamy sos, boczek, plasterek sera i pomidora. Nakładamy jedną kanapkę na drugą. Trzecią kromkę smarujemy sosem i składamy całość. Kanapkę spinamy 4 wykałaczkami i przecinamy na 4 części. Umieszczamy na blasze i podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez mniej więcej 2 minuty.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    1754 dni temu
    ojjj jakie pyszności, ale muszę się trzymać diety zbilansowanej :(

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2497 dni temu
    Genialna kanapka

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2502 dni temu
    podczas krojenia wszystko mi się rozleciało :( chleb się pokruszył, sałata i pomidory się rozsypały... moja totalna kulinarna porażka.

    odpowiedz

  • Azcimas Azcimas
    2505 dni temu
    Dobrym pomysłem jest "nie rozprowadzanie" żółtka na patelni tylko pozostawienie go w stanie ciekłym. Wtedy podczas jedzenia gdy ściskamy kanapkę żółtko oblewa nam fajnie inne dodatki.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2503 dni temu
    Slaby pomysl. Juz przy krojeniu moze sie rozlac

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!