
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą. Po 10 minutach wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce. Do cebuli dodajemy pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.
Schab oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Grillujemy z dwóch stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony). Przekładamy na talerze i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Przekąski sylwestrowe
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto marchewkowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sernik pistacjowy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
3680 dni temu
Zastanawia mnie po co cebulę zalewa się bardzo zimną wodą?
Odpowiedz
4130 dni temu
Schabik i salsa już zjedzone, przepis bardzo fajny , niecodzienny i bardzo pyszny.
Odpowiedz
4144 dni temu
dziekuje bardzo :)
Odpowiedz
4144 dni temu
Drogi gościu, miód dodajemy do salsy razem z pozostałymi składnikami.
Odpowiedz
4144 dni temu
a gdzie miód ????
Odpowiedz