Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą. Po 10 minutach wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce. Do cebuli dodajemy pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.
Schab oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Grillujemy z dwóch stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony). Przekładamy na talerze i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
Indyk, jako wykwintny drób, zasługuje na równie wysublimowaną oprawę. Podaj go z pieczoną gruszką i pleśniowym serem.
Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Leczo
- Salsa z kiwi i mango
- Łosoś z salsą z truskawek
- Salsa pomidorowa
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Mieszanka przyprawowa do grilla
- Kruche miodowe ciasteczka
- Burger z chili i chutney z cebuli
- Indyjskie chlebki chapatti
- Arabska sałatka ziemniaczana
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Burger wołowy z serem pleśniowym i gruszką
- Marakuja curd
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
- Nalewka z głogu
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Przecier z marchewki
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Babka z herbatą matcha
- Ciasto na pizzę
- Pieczony kalafior z sosem tahini, granatem i pistacjami
- Faszerowana pizza z grilla
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Lizaki czekoladowo-truskawkowe
- Spaghetti z królikiem
- Fondant czekoladowy – lava cake
- Bób z boczkiem
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Szybki sorbet z owoców leśnych z posypką z limonki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3348 dni temu
Zastanawia mnie po co cebulę zalewa się bardzo zimną wodą?
odpowiedz
3798 dni temu
Schabik i salsa już zjedzone, przepis bardzo fajny , niecodzienny i bardzo pyszny.
odpowiedz
3812 dni temu
dziekuje bardzo :)
odpowiedz
3812 dni temu
Drogi gościu, miód dodajemy do salsy razem z pozostałymi składnikami.
odpowiedz
3812 dni temu
a gdzie miód ????
odpowiedz