
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą. Po 10 minutach wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce. Do cebuli dodajemy pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.
Schab oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Grillujemy z dwóch stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony). Przekładamy na talerze i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany indyk z pieczoną gruszką i serem pleśniowym
Indyk, jako wykwintny drób, zasługuje na równie wysublimowaną oprawę. Podaj go z pieczoną gruszką i pleśniowym serem.

Stek wołowy z grilla
Marynowana w zalewie z czerwonego wina, a następnie grillowana wołowina. Taki stek zachwyci bogactwem smaku!

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Pachnące i złociste mięso drobiowe z grilla. Smakuje doskonale z warzywami pieczonymi na ruszcie i sosami jogurtowymi.

Komentarze (5)
2809 dni temu
Zastanawia mnie po co cebulę zalewa się bardzo zimną wodą?
odpowiedz
3259 dni temu
Schabik i salsa już zjedzone, przepis bardzo fajny , niecodzienny i bardzo pyszny.
odpowiedz
3273 dni temu
dziekuje bardzo :)
odpowiedz
3274 dni temu
Drogi gościu, miód dodajemy do salsy razem z pozostałymi składnikami.
odpowiedz
3274 dni temu
a gdzie miód ????
odpowiedz
zobacz wszystkie