Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą. Po 10 minutach wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce. Do cebuli dodajemy pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.

Schab oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Grillujemy z dwóch stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony). Przekładamy na talerze i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Ania Ania
    943 dni temu
    Zastanawia mnie po co cebulę zalewa się bardzo zimną wodą?

    odpowiedz

  • Zuza Zuza
    1392 dni temu
    Schabik i salsa już zjedzone, przepis bardzo fajny , niecodzienny i bardzo pyszny.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1407 dni temu
    dziekuje bardzo :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1407 dni temu
    Drogi gościu, miód dodajemy do salsy razem z pozostałymi składnikami.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1407 dni temu
    a gdzie miód ????

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram