
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szalotki przekroić na pół. Wymieszać ze sobą: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Steki grillować po 5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.
Jak podawać
Przed podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.

Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.

Komentarze (11)
2519 dni temu
Ile soli i pieprzu dodać żeby stek był najlepszy?
odpowiedz
1654 dni temu
po łyżeczce na każdy.....
780 dni temu
kilo
2585 dni temu
Steki wołowe polskich producentów, mam na myśli w szczególności Sokołów - NIE NADAJĄ się do jedzenia. Technika przyrządzenia nie ma tutaj nic do rzeczy. Przygotowałem zgodnie z najlepszą sztuką ( ma doświadczenie kulinarne , sok nie wyciekł z mięsa, było pozostawione aby odpoczęło). Zawsze z polskiej wołowiny wychodzi mi PODESZWA. Żałuję i ubolewam ale w Polsce tego po prostu nie umiemy ( złe sztuki, brak sezonowania, zła jakość ) albo jesteśmy oszukiwani przez producentów i handel. Szkoda czasu i pieniędzy na to.
odpowiedz
2537 dni temu
Lechu masz rację ale zwykły "Kowalski" nie będzie zamawiać nie wiadomo skąd steka wołowego. Zresztą stek winien być z solą, a nie tam fiu bziu.
3391 dni temu
Witam. minusy - cena - szczelnie zapakowane (nie ma możliwości zobaczyć steaka) plus + bardzo dobry pomysł na steaki wołowe, ale lepszej jakości!
odpowiedz
3393 dni temu
Niestety nam też trafił się śmierdzący kawałek z serii Deluxe :( kawałek własnie się robi i mam nadzieję, że nic nam nie będzie ,bo szkoda wyrzucić za taką kasę...
odpowiedz
3393 dni temu
Przepyszny, aromatyczny i soczysty stek. Proponuję również zamiast polędwicy antrykot. Dla hardkorowców skócenie czasu grilowania do 3 min. z każdej strony- prawdziwy kwisty (ale bez przesady) stek
odpowiedz
3457 dni temu
Hello! Jestem fanem polędwicy wołowej, odkąd pojawiła się w Lidlu często serwuję ją całej rodzinie. Zazwyczaj kupuję polską z firmy Biernacki - jest okay choć czasem trzeba powycinać trochę tłuszczu. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem brazylijską - kupiłem bez wahania. Niestety jak piszą przedmówcy trafił mi się niezbyt świeży kawałek - mimo odległego terminu przydatności do spożycia mięso nieprzyjemnie pachniało. Nie było świeże. Żal było wyrzucić i po długim marynowaniu oraz dłuższym niż zwykle smażeniu zostało ono skonsumowane i nikt się nie rozchorował. Kilka dni temu zaryzykowałem po raz kolejny - mięso ma być zjedzone w nadchodzące święta. Zobaczymy czy będzie okay. Niemniej lidlowym kupcom zalecam staranniejszą selekcję dostawców.
odpowiedz
3509 dni temu
Tak masz rację! Nie byłeś jedyny . Mnie tez się taki kawałek trafił. Nie polecam!
odpowiedz
3681 dni temu
Wszystko ok. tylko nie kupujcie tej wołowiny - ja wtopiłem bo trafiłem na śmierdzący kawałek, którego nie dość że nie można zobaczyć przez opakowanie to jeszcze taki zonk ze smakiem:/ 1 kg polędwicy to ok. 100 zł zależnie od sklepu i jeśli nie można kupić świeżej to nie bawcie się w takie wynalazki jak Beef Master - szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy
odpowiedz
zobacz wszystkie