Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Szalotki przekroić na pół. Wymieszać ze sobą: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.
Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Steki grillować po 5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.
Jak podawać
Przed podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana karkówka w piwie
Gdy wykąpiesz karkówkę w piwnej marynacie, ona odwdzięczy Ci się niepowtarzalnym, subtelnym smakiem.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Karkówka czosnkowo-śliwkowa z grilla
Karkówka to prawdziwy grillowy klasyk. Dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego i powideł nabiera głębokiego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Koktajl waniliowo-malinowy z bazylią
- Perliczka w czerwonym winie
- Karkówka z imbirem i sosem sojowym
- Filet teriyaki z ananasem
- Uda kurczaka duszone w herbacie z rumem
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Gulasz po węgiersku
- Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
- Stek z combra jelenia z sokiem cytrynowym
- Stek ze schabu z dzika z miętą i tymiankiem
- Stek wołowy w sosie serowo-tymiankowym
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Ogórki w stylu kozackim
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Grillowany łosoś z prażonym kalafiorem i salsą z ogórka i pomidorów suszonych
- Pyzy ziemniaczane
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
- Vichyssoise (zimna zupa z ziemniaków i pora)
- Kaszotto ze szparagami, groszkiem cukrowym i krewetkami
- Pesto z papryki
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Kokosowa sałatka z fasolką szparagową
- Winna gruszka zapiekana w cieście francuskim
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Wykwintne roladki rybne
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Sylwestrowe trufle kokosowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
2934 dni temu
Ile soli i pieprzu dodać żeby stek był najlepszy?
odpowiedz
2069 dni temu
po łyżeczce na każdy.....
1196 dni temu
kilo
3000 dni temu
Steki wołowe polskich producentów, mam na myśli w szczególności Sokołów - NIE NADAJĄ się do jedzenia. Technika przyrządzenia nie ma tutaj nic do rzeczy. Przygotowałem zgodnie z najlepszą sztuką ( ma doświadczenie kulinarne , sok nie wyciekł z mięsa, było pozostawione aby odpoczęło). Zawsze z polskiej wołowiny wychodzi mi PODESZWA. Żałuję i ubolewam ale w Polsce tego po prostu nie umiemy ( złe sztuki, brak sezonowania, zła jakość ) albo jesteśmy oszukiwani przez producentów i handel. Szkoda czasu i pieniędzy na to.
odpowiedz
2952 dni temu
Lechu masz rację ale zwykły "Kowalski" nie będzie zamawiać nie wiadomo skąd steka wołowego. Zresztą stek winien być z solą, a nie tam fiu bziu.
3806 dni temu
Witam. minusy - cena - szczelnie zapakowane (nie ma możliwości zobaczyć steaka) plus + bardzo dobry pomysł na steaki wołowe, ale lepszej jakości!
odpowiedz
3808 dni temu
Niestety nam też trafił się śmierdzący kawałek z serii Deluxe :( kawałek własnie się robi i mam nadzieję, że nic nam nie będzie ,bo szkoda wyrzucić za taką kasę...
odpowiedz
3808 dni temu
Przepyszny, aromatyczny i soczysty stek. Proponuję również zamiast polędwicy antrykot. Dla hardkorowców skócenie czasu grilowania do 3 min. z każdej strony- prawdziwy kwisty (ale bez przesady) stek
odpowiedz
3873 dni temu
Hello! Jestem fanem polędwicy wołowej, odkąd pojawiła się w Lidlu często serwuję ją całej rodzinie. Zazwyczaj kupuję polską z firmy Biernacki - jest okay choć czasem trzeba powycinać trochę tłuszczu. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem brazylijską - kupiłem bez wahania. Niestety jak piszą przedmówcy trafił mi się niezbyt świeży kawałek - mimo odległego terminu przydatności do spożycia mięso nieprzyjemnie pachniało. Nie było świeże. Żal było wyrzucić i po długim marynowaniu oraz dłuższym niż zwykle smażeniu zostało ono skonsumowane i nikt się nie rozchorował. Kilka dni temu zaryzykowałem po raz kolejny - mięso ma być zjedzone w nadchodzące święta. Zobaczymy czy będzie okay. Niemniej lidlowym kupcom zalecam staranniejszą selekcję dostawców.
odpowiedz
3925 dni temu
Tak masz rację! Nie byłeś jedyny . Mnie tez się taki kawałek trafił. Nie polecam!
odpowiedz
4096 dni temu
Wszystko ok. tylko nie kupujcie tej wołowiny - ja wtopiłem bo trafiłem na śmierdzący kawałek, którego nie dość że nie można zobaczyć przez opakowanie to jeszcze taki zonk ze smakiem:/ 1 kg polędwicy to ok. 100 zł zależnie od sklepu i jeśli nie można kupić świeżej to nie bawcie się w takie wynalazki jak Beef Master - szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy
odpowiedz
zobacz wszystkie