Stek wołowy z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Szalotki przekroić na pół. Wymieszać ze sobą: czerwone wino, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oliwę z oliwek, cabulę szalotkę i świeży rozmaryn.

Mięso zalać marynatą, przykryć i odstawić na noc do lodówki.

Steki grillować po 5 min z każdej strony lub dłużej w zależności od upodobania.

Jak podawać

Przed podaniem posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Krzysztof Krzysztof
    2934 dni temu
    Ile soli i pieprzu dodać żeby stek był najlepszy?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2069 dni temu
    po łyżeczce na każdy.....
  • Gość Gość
    1196 dni temu
    kilo
  • Lech Lech
    3000 dni temu
    Steki wołowe polskich producentów, mam na myśli w szczególności Sokołów - NIE NADAJĄ się do jedzenia. Technika przyrządzenia nie ma tutaj nic do rzeczy. Przygotowałem zgodnie z najlepszą sztuką ( ma doświadczenie kulinarne , sok nie wyciekł z mięsa, było pozostawione aby odpoczęło). Zawsze z polskiej wołowiny wychodzi mi PODESZWA. Żałuję i ubolewam ale w Polsce tego po prostu nie umiemy ( złe sztuki, brak sezonowania, zła jakość ) albo jesteśmy oszukiwani przez producentów i handel. Szkoda czasu i pieniędzy na to.

    odpowiedz

  • Ablegierek Ablegierek
    2952 dni temu
    Lechu masz rację ale zwykły "Kowalski" nie będzie zamawiać nie wiadomo skąd steka wołowego. Zresztą stek winien być z solą, a nie tam fiu bziu.
  • Paweł Paweł
    3806 dni temu
    Witam. minusy - cena - szczelnie zapakowane (nie ma możliwości zobaczyć steaka) plus + bardzo dobry pomysł na steaki wołowe, ale lepszej jakości!

    odpowiedz

  • KahnaGość KahnaGość
    3808 dni temu
    Niestety nam też trafił się śmierdzący kawałek z serii Deluxe :( kawałek własnie się robi i mam nadzieję, że nic nam nie będzie ,bo szkoda wyrzucić za taką kasę...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3808 dni temu
    Przepyszny, aromatyczny i soczysty stek. Proponuję również zamiast polędwicy antrykot. Dla hardkorowców skócenie czasu grilowania do 3 min. z każdej strony- prawdziwy kwisty (ale bez przesady) stek

    odpowiedz

  • Mayol Mayol
    3873 dni temu
    Hello! Jestem fanem polędwicy wołowej, odkąd pojawiła się w Lidlu często serwuję ją całej rodzinie. Zazwyczaj kupuję polską z firmy Biernacki - jest okay choć czasem trzeba powycinać trochę tłuszczu. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem brazylijską - kupiłem bez wahania. Niestety jak piszą przedmówcy trafił mi się niezbyt świeży kawałek - mimo odległego terminu przydatności do spożycia mięso nieprzyjemnie pachniało. Nie było świeże. Żal było wyrzucić i po długim marynowaniu oraz dłuższym niż zwykle smażeniu zostało ono skonsumowane i nikt się nie rozchorował. Kilka dni temu zaryzykowałem po raz kolejny - mięso ma być zjedzone w nadchodzące święta. Zobaczymy czy będzie okay. Niemniej lidlowym kupcom zalecam staranniejszą selekcję dostawców.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3925 dni temu
    Tak masz rację! Nie byłeś jedyny . Mnie tez się taki kawałek trafił. Nie polecam!

    odpowiedz

  • Marian, Poznań Marian, Poznań
    4096 dni temu
    Wszystko ok. tylko nie kupujcie tej wołowiny - ja wtopiłem bo trafiłem na śmierdzący kawałek, którego nie dość że nie można zobaczyć przez opakowanie to jeszcze taki zonk ze smakiem:/ 1 kg polędwicy to ok. 100 zł zależnie od sklepu i jeśli nie można kupić świeżej to nie bawcie się w takie wynalazki jak Beef Master - szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!