Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- woreczki do mrożenia
- naczynie żaroodporne
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
KROK 1: KROIMY CEBULĘ I CUKINIĘ
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: PODSMAŻAMY TUŃCZYKA Z WARZYWAMI
Z tuńczyka odlewamy olej, zostawiając ok. 2 łyżek. Przekładamy na gorącą patelnię i lekko rozdrabniamy łopatką. Dodajemy cebulę i cukinię, wszystko podsmażamy przez 5-8 minut, od czasu do czasu mieszając.
KROK 3: GOTUJEMY POMIDORY Z TUŃCZYKIEM
W międzyczasie pomidory odsączamy na sicie, zbierając sok. Pomidory i koncentrat pomidorowy dodajemy do tuńczyka i dolewamy ok. 200 ml zebranego soku pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru, a następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
KROK 4: Dodajemy fasolę do tuńczyka
Pietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy. Fasolę odcedzamy na sicie, dobrze płuczemy i odsączamy. Dodajemy wraz z pietruszką do tuńczyka i podgrzewamy przez 3 minuty. Wszystko przekładamy do żaroodpornego naczynia.
KROK 5: PIECZEMY ZAPIEKANKĘ
Chipsy przekładamy do woreczka do mrożenia i lekko rozgniatamy, rozsypujemy na zapiekance. Całość posypujemy startym serem. Zapiekankę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez ok. 20 minut, aż będzie chrupiąca.
Zobacz podobne
przepisy
Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
Quesadillas to jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich! Zobacz, jak je przygotować z kilku prostych składników!
Tacos z tuńczykiem
Kuchnia w stylu meksykańskim to m.in. znane na całym świecie tacos. U nas znajdziesz je w nowym, rybnym wydaniu.
Sałatka w stylu panzanella
Posmakuj panzanelli - tradycyjnej sałatki, której ważnym składnikiem jest pełnoziarnisty chleb. To przepis inspirowany toskańską kuchnią!
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Sałatka z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Tort bezowy z poziomkami
- Guacamole
- Pikantne smoothie z kaki
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Tort piernikowy z kremem z owoców lasu
- Guacamole z pomidorami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Kompot z rabarbaru na dwa sposoby
- Banoffee w słoiku
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Kawa po portugalsku
- Schab panierowany w maku, musztardzie i miodzie
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Prosta zapiekanka z brukselką
- Wegańska ryba po grecku
- Pierożki z marcepanem, śliwkami i morelami
- Masło żurawinowo-marcepanowe
- Pieczona dorada z salsą pomidorową i młodą kapustą
- Tarta jabłkowo-waniliowa
- Omlet cesarski
- Wegańskie gofry kukurydziane z serkiem z nerkowców
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)