• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Miksujemy fasolę

Fasolę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze osączamy. 150 g miksujemy ze śmietaną na gładką masę i doprawiamy kminem, kolendrą, solą i pieprzem cayenne.

Krok 2: Siekamy składniki

Tuńczyka osączamy i mieszamy z pozostałą fasolą i kukurydzą. Pomidory myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do sałatki z tuńczyka i doprawiamy do smaku.

Krok 3: Smażymy tortillę

Ser pozbawiamy skórki i ścieramy na tarce. 4 tortille smarujemy kremem z fasoli, nakładamy po ¼ sałatki z tuńczyka i posypujemy serem. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko dociskamy. Tortille smażymy jedną po drugiej na rozgrzanej powlekanej patelni przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż staną się lekko chrupiące. Podajemy pokrojone na kawałki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (9)

Avatar
  • Gość Gość
    246 dni temu
    Kocham Wasze zdjęcia... mogłabym je oglądać bez końca...

    odpowiedz

  • Gość Gość
    253 dni temu
    macie jakieś dobre rady jak obrócić całoś na drugą stronę na patelni?

    odpowiedz

  • Ra_V Ra_V
    252 dni temu
    Gdy całość leży na patelni, połóż na wierzch płaski talerz dnem do góry. Przekręć patelnię do góy dnem trzymając talerz od spodu, tortilla zostanie na nim, a z talerza łatwo już zsunąć całość ponownie na patelnię tak, aby smażyć drugą stronę.
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    251 dni temu
    Najlepiej przewracać Quesadillas, za pomocą talerza. Jeśli jednak posiadasz patelnię, którą możesz włożyć do piekarnika, możesz także w ogóle nie przewracać Quesadillas i dokończyć jej przygotowanie w piekarniku.
  • Daria Daria
    247 dni temu
    Jak omlet, z talerzem. Kładziesz duży talerz do góry dnem na zawartości patelni i przytrzymując talerz na środku, szybkim ruchem obracasz tak, żeby zawartość patelni była do góry nogami na talerzu, po czym ssuwasz ostrożnie z talerza na patelnię
  • Gość Gość
    379 dni temu
    Czy pisząc "kolendra" macie na myśli ziarna kolendry, czy listki?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    379 dni temu
    W składnikach jest mowa o kolendrze mielonej - czyli zmielonych ziarnach :)
  • Gość Gość
    316 dni temu
    Na zdjeciu wyglada jak listki :)
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    316 dni temu
    To jest pietruszka, której również używamy :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram