
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Miksujemy fasolę
Fasolę odcedzamy na sitku, płuczemy i dobrze osączamy. 150 g miksujemy ze śmietaną na gładką masę i doprawiamy kminem, kolendrą, solą i pieprzem cayenne.
Krok 2: Siekamy składniki
Tuńczyka osączamy i mieszamy z pozostałą fasolą i kukurydzą. Pomidory myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy do sałatki z tuńczyka i doprawiamy do smaku.
Krok 3: Smażymy tortillę
Ser pozbawiamy skórki i ścieramy na tarce. 4 tortille smarujemy kremem z fasoli, nakładamy po ¼ sałatki z tuńczyka i posypujemy serem. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko dociskamy. Tortille smażymy jedną po drugiej na rozgrzanej powlekanej patelni przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż staną się lekko chrupiące. Podajemy pokrojone na kawałki.
Zobacz podobne
przepisy
Pikantne quesadillas z cukinią
Pyszne quesadillas z cukinią, orzechami nerkowca, przyprawione na ostro. Doskonała propozycja obiadu!

Quesadillas z awokado
To pyszna wersja meksykańskiego placka kukurydzianego, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.

Tortilla z Chorizo i serem Manchego
Lubisz ostre, wyraziste potrawy? Przygotuj tortillę z pikantnym salami chorizo, młodymi ziemniakami i serem manchego.

Komentarze (12)
210 dni temu
Wielka szkoda, że nie ma podane chociaż mniej więcej ile kminu i kolendry.
odpowiedz
209 dni temu
Zarówno kmin, jak i kolendra, to przyprawy bardzo intensywne. Dlatego wszystko zależy od indywidualnych upodobań. Najlepiej dodać na początku szczyptę, jeśli będzie za mało — dodać kolejną :)
290 dni temu
Nie sądziłam że to może być takie pyszne ;) super przepis!
odpowiedz
1336 dni temu
Kocham Wasze zdjęcia... mogłabym je oglądać bez końca...
odpowiedz
1343 dni temu
macie jakieś dobre rady jak obrócić całoś na drugą stronę na patelni?
odpowiedz
1342 dni temu
Gdy całość leży na patelni, połóż na wierzch płaski talerz dnem do góry. Przekręć patelnię do góy dnem trzymając talerz od spodu, tortilla zostanie na nim, a z talerza łatwo już zsunąć całość ponownie na patelnię tak, aby smażyć drugą stronę.
1341 dni temu
Najlepiej przewracać Quesadillas, za pomocą talerza. Jeśli jednak posiadasz patelnię, którą możesz włożyć do piekarnika, możesz także w ogóle nie przewracać Quesadillas i dokończyć jej przygotowanie w piekarniku.
1337 dni temu
Jak omlet, z talerzem. Kładziesz duży talerz do góry dnem na zawartości patelni i przytrzymując talerz na środku, szybkim ruchem obracasz tak, żeby zawartość patelni była do góry nogami na talerzu, po czym ssuwasz ostrożnie z talerza na patelnię
1469 dni temu
Czy pisząc "kolendra" macie na myśli ziarna kolendry, czy listki?
odpowiedz
1469 dni temu
W składnikach jest mowa o kolendrze mielonej - czyli zmielonych ziarnach :)
1406 dni temu
Na zdjeciu wyglada jak listki :)
1406 dni temu
To jest pietruszka, której również używamy :)
zobacz wszystkie