Pikantne quesadillas z cukinią

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Smażymy cukinię

Cukinię oczyszczamy i ścieramy grubo na tarce. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Smażymy z cukinią na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą. Jalapeño siekamy drobno, orzechy nerkowca grubo, oba składniki dodajemy. Lekko studzimy.

Krok 2: Kroimy awokado

Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy sosem z limonki. Ser ścieramy na tarce.

Krok 3: Składamy quesadillas

Masę z cukinii rozdzielamy na 2 tortille, obkładamy plasterkami awokado i równomiernie posypujemy serem cheddar. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko przyciskamy. Tortille smażymy po kolei na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Podajemy pokrojone na kawałki. 
Dobrze smakują z sałatką z pomidorów.
 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Quesadillas z awokado

To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.

Quesadillas z awokado

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Smażone kuleczki z cukinii

Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.

Smażone kuleczki z cukinii

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 20 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem

Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.

Placki z cukinii z wędzonym boczkiem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    674 dni temu
    w przepisie jest użyte jalapeño a w liście składników czerwona papryczka chili, to które w końcu???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    673 dni temu
    Dziękujemy za zwrócenie uwagi, na liście składników trafiła się mała pomyłka. W tym przepisie wykorzystujemy papryczkę jalapeño :)
  • Gość Gość
    3185 dni temu
    Robiliśmy wiele razy, danie jest szybkie i przepyszne!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!