
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy cukinię
Cukinię oczyszczamy i ścieramy grubo na tarce. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Smażymy z cukinią na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą. Jalapeño siekamy drobno, orzechy nerkowca grubo, oba składniki dodajemy. Lekko studzimy.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy sosem z limonki. Ser ścieramy na tarce.
Krok 3: Składamy quesadillas
Masę z cukinii rozdzielamy na 2 tortille, obkładamy plasterkami awokado i równomiernie posypujemy serem cheddar. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko przyciskamy. Tortille smażymy po kolei na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Podajemy pokrojone na kawałki.
Dobrze smakują z sałatką z pomidorów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Domek z piernika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
781 dni temu
w przepisie jest użyte jalapeño a w liście składników czerwona papryczka chili, to które w końcu???
Odpowiedz
780 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, na liście składników trafiła się mała pomyłka. W tym przepisie wykorzystujemy papryczkę jalapeño :)
3292 dni temu
Robiliśmy wiele razy, danie jest szybkie i przepyszne!
Odpowiedz