Pikantne quesadillas z cukinią
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Smażymy cukinię

Cukinię oczyszczamy i ścieramy grubo na tarce. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Smażymy z cukinią na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą. Jalapeño siekamy drobno, orzechy nerkowca grubo, oba składniki dodajemy. Lekko studzimy.

Krok 2: Kroimy awokado

Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy sosem z limonki. Ser ścieramy na tarce.

Krok 3: Składamy quesadillas

Masę z cukinii rozdzielamy na 2 tortille, obkładamy plasterkami awokado i równomiernie posypujemy serem cheddar. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko przyciskamy. Tortille smażymy po kolei na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Podajemy pokrojone na kawałki. 
Dobrze smakują z sałatką z pomidorów.
 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    471 dni temu
    w przepisie jest użyte jalapeño a w liście składników czerwona papryczka chili, to które w końcu???

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    470 dni temu
    Dziękujemy za zwrócenie uwagi, na liście składników trafiła się mała pomyłka. W tym przepisie wykorzystujemy papryczkę jalapeño :)
  • Gość Gość
    2982 dni temu
    Robiliśmy wiele razy, danie jest szybkie i przepyszne!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!