Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy cukinię
Cukinię oczyszczamy i ścieramy grubo na tarce. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Smażymy z cukinią na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą. Jalapeño siekamy drobno, orzechy nerkowca grubo, oba składniki dodajemy. Lekko studzimy.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w cienkie plastry. Skrapiamy sosem z limonki. Ser ścieramy na tarce.
Krok 3: Składamy quesadillas
Masę z cukinii rozdzielamy na 2 tortille, obkładamy plasterkami awokado i równomiernie posypujemy serem cheddar. Przykrywamy pozostałymi tortillami i lekko przyciskamy. Tortille smażymy po kolei na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony na złotobrązowy kolor. Podajemy pokrojone na kawałki.
Dobrze smakują z sałatką z pomidorów.
Zobacz podobne
przepisy
Quesadillas z awokado
To pyszna wersja placka kukurydzianego w stylu meksykańskim, który idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę.
Smażone kuleczki z cukinii
Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.
Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
Oryginalny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny – smakowite placuszki z cukinii z kawałkami podsmażanego boczku.
Tortilla z kurczakiem i guacamole
Kawałki mięsa i sos z awokado zamknięte w pszennym placku. Sprawdzony sposób na szybkie danie w stylu meksykańskim!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Szaszłyki bałkańskie
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Greckie ciasteczka orzechowe
- Eskalopki z indyka w cieście francuskim z fetą i pieczoną papryką ze smażonymi brzoskwiniami
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Lasagne z bakłażanem i cukinią
- Minipizza z kabanosami
- Szarlotka z orzechami nerkowca
- Quesadillas z fasolą i tuńczykiem
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Szakszuka
- Zapiekanka z batatów
- Pieczone frytki warzywne z dipem paprykowym
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Grzybowe tortelloni
- Filet z łososia w peperonacie
- Faszerowany makaron lumaconi
- Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
- Wegańska zupa pieczarkowa z czosnkiem
- Zielony koktajl
- Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Ciastka z grzybami
- Kawa po turecku z kardamonem
- Ryba z piekarnika
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
411 dni temu
w przepisie jest użyte jalapeño a w liście składników czerwona papryczka chili, to które w końcu???
odpowiedz
411 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, na liście składników trafiła się mała pomyłka. W tym przepisie wykorzystujemy papryczkę jalapeño :)
2923 dni temu
Robiliśmy wiele razy, danie jest szybkie i przepyszne!
odpowiedz