Pasta z tuńczyka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • termorobota MC Smart

Sposób przygotowania:

KROK 1: SIEKAMY DYMKĘ

Dymkę przekładamy do pojemnika miksującego i siekamy, używając programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MAJONEZ

Do posiekanej dymki dodajemy żółtko, sok wyciśnięty z cytryny, musztardę i sól. Całość mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 4. Do wymieszanych składników powoli, po pokrywie, wlewamy olej, aby stopniowo spływał po miarce, cały czas ubijając majonez z użyciem programu gotowanie wg własnych ustawień / czas 1 minuta / obroty 4.

KROK 3: MIESZAMY MAJONEZ Z TUŃCZYKIEM I SELEREM

Łodygi selera kroimy w dość cienkie plasterki. Do gotowego majonezu dodajemy tuńczyka wraz z olejem oraz łodygi selera i wszystko mieszamy, wykorzystując program gotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 3.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!