![Croissant z pesto i francuskim serem Croissant z pesto i francuskim serem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/408bcc5c92a2-1239c5382bbf-kw38-2023-paula-bonowicz-golec-croissant-z-pesto-i-francuskim-serem.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CROISSANTA
Croissanta przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić go do końca. Jedną połówkę smarujemy czerwonym pesto.
KROK 2: PODAJEMY CROISSANTA
Pomidorki kroimy na pół, a figę w plastry. Tak przygotowane składniki wraz z rukolą i serem umieszczamy w croissancie.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
![Kanapka paryżanka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3e0c374efe1f-be6ed9be82-Katalog-kanapek_98498_960x540.webp)
Domowe croissanty
Klasyka kuchni francuskiej w słodkiej odsłonie – najlepsze croissanty, idealne na śniadanie, przygotujecie dzięki przepisowi Pawła Małeckiego!
![Domowe croissanty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/14fea71d727d-6f05eae354d4-KW25_Pawel_Malecki_francuski_croissant_MS_94779_RGB_OK_1250x700.webp)
Croissanty z filetem z piersi kurczaka
Cudownie maślany, delikatnie słodki croissant z guacamole, delikatna szynka z kurczaka i jajko sadzone – takie połączenie składników to gwarancja pysznego śniadania!
![Croissanty z filetem z piersi kurczaka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8ae0946de7ad-f1a889fc6b9f-kw08-2022-kinga-paruzel-Croissanty-z-filetem-z-piersi-kurczaka.webp)
Croissanty z truskawkami i serem brie
Lubisz niezwykłe połączenia smaków? Jeśli tak, ta pyszna kanapka z croissantów będzie dla Ciebie idealna! Koniecznie spróbuj kanapek z serem brie i truskawkami we francuskim stylu.
![Croissanty z truskawkami i serem brie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/209f3ecc4d6b-30486a02b493-kw28-2023-kinga-paruzel-croissanty-z-truskawkami-i-serem-brie.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
- Dorsz z pesto limonkowym i pieczoną cykorią
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- Zupa z porów i pieczarek z serem pleśniowym
- Francuskie ptysie serowe
- Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- Makaron z serem burrata
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Kanapki z ceviche z łososia
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Pinsa z szynką prosciutto cotto i burattą
- Szparagi z szynką parmeńską
- Ciasto marchewkowe
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Zielony koktajl
- KLASYCZNA DALGONA COFFEE
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Duet nalewkowy
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Śniadaniowe tacos z jajecznicą
- Dorsz owinięty w szynkę
- Szparagi zawijane w szynkę
Komentarze (0)