Croissanty z filetem z piersi kurczaka

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZEKRAWAMY CROISSANTY

Croissanty przekrawamy na pół za pomocą ostrego noża, tak by uzyskać dwie górne części i dwie dolne części rogalików.

Krok 2: WYKŁADAMY SKŁADNIKI

Spody croissantów smarujemy 2 łyżkami guacamole. Na warstwie guacamole układamy po 2 liście sałaty rzymskiej, po 1 plastrze sera oraz po 3 plastry fileta z piersi kurczaka. Na koniec wykładamy jajka sadzone: po 1 jajku na croissanta. Całość oprószamy czarnuszką.

Krok 3: SKŁADAMY KANAPKI

Spody ze składnikami przykrywamy górnymi częściami croissantów. Lekko dociskamy i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!