Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
-
piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
-
blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Przygotuj wcześniej:
Jajka ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie.
ZAPIEKANE BAGIETKI CEBULOWE Z DŻEMEM FIGOWYM
Krok 1: SMAŻYMY CEBULĘ
Cebulę pokrojoną w piórka smażymy na patelni na rozgrzanym maśle, aż nabierze złotego koloru. Doprawiamy solą. Dodajemy cukier. Mieszamy i smażymy chwilę, a następnie zalewamy octem balsamicznym. Doprawiamy tymiankiem. Ponownie mieszamy.
Krok 2: ZAPIEKAMY BAGIETKI
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie na 4 kawałki. Na każdy kawałek bagietki wykładamy przesmażoną cebulę.
Bagietki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy ser tomme de montagne pokrojony na mniejsze kawałki.
Pieczemy ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ POROWĄ
Białą część pora kroimy w półtalarki, przekładamy do miski i oprószamy solą. Mieszamy. Dodajemy jabłko, ugotowane jajka pokrojone w kostkę i drobno posiekany koperek. Dodajemy majonez i jogurt grecki. Całość doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY KANAPECZKI
Bagietkę kroimy na małe kanapeczki. Na każdą z nich wykładamy porcję sałatki porowej i plasterki salami.
FRANCUSKI TALERZ ROZMAITOŚCI
Zapieczone bagietki i kanapeczki z sałatką porową układamy na drewnianej desce. Wokół kanapek układamy listki sałaty, pomidorki koktajlowe na gałązce, minisalami, ser tomme de montagne pokrojony w paski, ser munster pokrojony w trójkąty i połówki rzodkiewek. Na podpieczone bagietki z cebulą wykładamy konfiturę z fig.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe tacos z krewetkami, mango i chili
Domowe tacos z mąki kukurydzianej świetnie smakują z sałatką z krewetek! Przygotuj ją i sprawdź, jak owoce morza komponują się z mango, chili i kolendrą!
Crostini z burratą à la caprese
Idealny przepis na imprezową przekąskę! Sprawdź przepis Kingi Paruzel i zaproś gości!
Frytki z halloumi z sosem tzatziki
Wspaniały smak sera halloumi zamknięty w pysznych i prostych frytkach zachwyci każdego miłośnika greckiej kuchni! Wykorzystaj przepis Kingi i podaj je z sosem tzatziki.
3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciastka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
- Seler naciowy z nadzieniem z sera brie i krakersów
- 2 przekąski na imprezę sylwestrową
- Chlebek pizzowy
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- Mrożony jogurt z owocami
- Faszerowana papryka z serem halloumi
- Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami
- Minipizze razowe z warzywami
- Crostini z burratą à la caprese
- Magdalenki na 2 sposoby
- Dolmades z mięsem mielonym i oliwkami
- Pastrami z warzywami
- Bostock z rabarbarem
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Sylwestrowe przekąski z awokado
- Tort makowy z musem z czarnych porzeczek
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Halloweenowe ciasto z niespodzianką
- Korzenne ciasteczka na Halloween
- Sałatka z mango, chili i kawiorem
- Wegański shake z arbuza i truskawek
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Czekoladowe fondue
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Serduszka z musem z liczi i malin
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)