zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Pieczemy pomidorki

Pomidorki przekrawamy na pół i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy przez 30 minut.

 

KROK 2: Smażymy grzanki

Chleb kroimy na kromki o grubości 1 cm. Każdą kromkę skrapiamy oliwą z obu stron. Układamy na rozgrzanej patelni i smażymy za złoty kolor z obu stron.

 

KROK 3: Przygotowujemy crostini

Grzanki nacieramy czosnkiem. Rozkładamy na nich burratę. Na to nakładamy pieczone pomidorki i listki bazylii. Crostini polewamy kremem balsamicznym i oprószamy pieprzem.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram