zobacz film Crostini z burratą à la caprese

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Pieczemy pomidorki

Pomidorki przekrawamy na pół i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy przez 30 minut.

 

KROK 2: Smażymy grzanki

Chleb kroimy na kromki o grubości 1 cm. Każdą kromkę skrapiamy oliwą z obu stron. Układamy na rozgrzanej patelni i smażymy za złoty kolor z obu stron.

 

KROK 3: Przygotowujemy crostini

Grzanki nacieramy czosnkiem. Rozkładamy na nich burratę. Na to nakładamy pieczone pomidorki i listki bazylii. Crostini polewamy kremem balsamicznym i oprószamy pieprzem.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1123 dni temu
    Oliwa nie z 1.tłoczenia ma się rozumieć?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1121 dni temu
    Zachęcamy do użycia swojej ulubionej oliwy z oliwek :)
  • Gość Gość
    1726 dni temu
    kto tak kaleczy język włoski!!! jak nie umiecie pisac po włosku to nie piszcie, piszcie nazwy polskie.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1750 dni temu
    Jestem bardzo ciekawa przepisu na krem balsamiczny.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!