Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Pieczemy pomidorki
Pomidorki przekrawamy na pół i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i pieczemy przez 30 minut.
KROK 2: Smażymy grzanki
Chleb kroimy na kromki o grubości 1 cm. Każdą kromkę skrapiamy oliwą z obu stron. Układamy na rozgrzanej patelni i smażymy za złoty kolor z obu stron.
KROK 3: Przygotowujemy crostini
Grzanki nacieramy czosnkiem. Rozkładamy na nich burratę. Na to nakładamy pieczone pomidorki i listki bazylii. Crostini polewamy kremem balsamicznym i oprószamy pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Burrata z pesto z rukoli
Siostra mozzarelli – burrata – w odsłonie z pesto z rukoli i prażonej cebuli. Podaj ją koniecznie z aromatycznymi grzankami!
Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca
Crostini to małe kanapeczki, które sprawdzą się jako imprezowa przekąska! Przygotuj je na słodko – z chałki, z dodatkiem truskawek i orzechów!
Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trufle czekoladowo-malinowe na patyczkach
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- 2 sposoby na pizzę - z brokułu i kalafiora
- Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
- Chlebek pizzowy
- Burgery rybne z sałatką coleslaw
- Mrożony jogurt z owocami
- Minipizze razowe z warzywami
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Batony cytrynowe na orkiszowym spodzie
- Ciasto z brzoskwiniami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Risotto z szynką i grzybami
- Roladki z bakłażana z farszem orzechowym
- BROWNIE Z GRILLA
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Wieniec wielkanocny
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Tort malinowy
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Spaghetti z wołowym ragu
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Kremowa zupa tortellini
- Ekspresowy bolończyk, czyli spaghetti po studencku
Komentarze (4)
890 dni temu
Oliwa nie z 1.tłoczenia ma się rozumieć?
odpowiedz
889 dni temu
Zachęcamy do użycia swojej ulubionej oliwy z oliwek :)
1493 dni temu
kto tak kaleczy język włoski!!! jak nie umiecie pisac po włosku to nie piszcie, piszcie nazwy polskie.
odpowiedz
1517 dni temu
Jestem bardzo ciekawa przepisu na krem balsamiczny.
odpowiedz