Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Mielimy orzechy
Orzechy nerkowca dokładnie opłukujemy na sitku i osuszamy papierowym ręcznikiem. 75 g orzechów mielimy bardzo drobno z cukrem. Pozostałe orzechy nerkowca grubo siekamy. Mango obieramy ze skórki, miąższ dokładnie miksujemy. Mieszamy z orzechami nerkowca i serkiem śmietankowym.
Krok 2: Podpiekamy chałkę
Truskawki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Chałkę kroimy na 8 kromek i lekko podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Smarujemy kremem z orzechów, posypujemy plasterkami truskawek i dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Jagodzianki
Domowe jagodzianki to jest to! Wypróbuj przepis Pawła i zasmakuj w jagodowych bułeczkach!
Makowe ślimaczki
Tym razem Paweł w swojej cukierni zwija pyszne ślimaczki. Jest słodko i makowo!
Chleb z orzechów laskowych
Pyszny chlebek z mąki pszennej, gryczanej, ziemniaczanej z dodatkiem orzechów laskowych. Wypróbuj!
Róże karnawałowe
Z pomocą tego przepisu w karnawale rozkwitną piękne i smakowite ciasteczka w kształcie różanych kwiatów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Trio sosów do grilla
- Włoskie bułeczki z bazylią i suszonymi pomidorami
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- 2 sposoby na batony po treningu
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Makaroniki nadziewane czekoladą
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Indyjskie chlebki chapatti
- Masło truskawkowe
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Tapas – kanapki w stylu hiszpańskim na 3 sposoby
- Sałatka z bazylią, jogurtem i smażonymi morelami
- Clafoutis z czereśniami
- Zimowa sałatka z fasolą, tofu i sosem jogurtowym
- Szynka w kapuście curry
- Dalgona coffee na 3 sposoby
- Grillowane szaszłyki ze sznycli z ziemniakami
- Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
- Młoda kapusta duszona z kminkiem, pomidorami i klopsikami
- Kruszonka na 3 sposoby: klasyczna, wegańska, migdałowa
- Crostini z szynką i brzoskwiniami
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Bezglutenowe krakersy z dipem z awokado
- Fettuccine Alfredo – przepis na kultowy makaron
- Kaszubski miodowy kuch
- Batony czekoladowe z granatem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)