
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Mielimy orzechy
Orzechy nerkowca dokładnie opłukujemy na sitku i osuszamy papierowym ręcznikiem. 75 g orzechów mielimy bardzo drobno z cukrem. Pozostałe orzechy nerkowca grubo siekamy. Mango obieramy ze skórki, miąższ dokładnie miksujemy. Mieszamy z orzechami nerkowca i serkiem śmietankowym.
Krok 2: Podpiekamy chałkę
Truskawki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Chałkę kroimy na 8 kromek i lekko podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Smarujemy kremem z orzechów, posypujemy plasterkami truskawek i dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i miętą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)