Crostini truskawkowe z kremem z orzechów nerkowca

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • mikser

Krok 1: Mielimy orzechy

Orzechy nerkowca dokładnie opłukujemy na sitku i osuszamy papierowym ręcznikiem. 75 g orzechów mielimy bardzo drobno z cukrem. Pozostałe orzechy nerkowca grubo siekamy. Mango obieramy ze skórki, miąższ dokładnie miksujemy. Mieszamy z orzechami nerkowca i serkiem śmietankowym.

Krok 2: Podpiekamy chałkę

Truskawki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Chałkę kroimy na 8 kromek i lekko podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Smarujemy kremem z orzechów, posypujemy plasterkami truskawek i dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i miętą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Jagodzianki

Domowe jagodzianki to jest to! Wypróbuj przepis Pawła i zasmakuj w jagodowych bułeczkach!

Jagodzianki

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 14 ten przepis jest wegetariański

Paweł Małecki

Makowe ślimaczki

Tym razem Paweł w swojej cukierni zwija pyszne ślimaczki. Jest słodko i makowo!

Makowe ślimaczki

poziom trudności: średni czas przygotowania: 4:00 liczba porcji: 24 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Chleb z orzechów laskowych

Pyszny chlebek z mąki pszennej, gryczanej, ziemniaczanej z dodatkiem orzechów laskowych. Wypróbuj!

Chleb z orzechów laskowych

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 16 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Róże karnawałowe

Z pomocą tego przepisu w karnawale rozkwitną piękne i smakowite ciasteczka w kształcie różanych kwiatów.

Róże karnawałowe

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!