Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Mielimy orzechy
Orzechy nerkowca dokładnie opłukujemy na sitku i osuszamy papierowym ręcznikiem. 75 g orzechów mielimy bardzo drobno z cukrem. Pozostałe orzechy nerkowca grubo siekamy. Mango obieramy ze skórki, miąższ dokładnie miksujemy. Mieszamy z orzechami nerkowca i serkiem śmietankowym.
Krok 2: Podpiekamy chałkę
Truskawki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Chałkę kroimy na 8 kromek i lekko podpiekamy w tosterze lub piekarniku. Smarujemy kremem z orzechów, posypujemy plasterkami truskawek i dekorujemy posiekanymi orzechami nerkowca i miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Jagodzianki
Domowe jagodzianki to jest to! Wypróbuj przepis Pawła i zasmakuj w jagodowych bułeczkach!
Makowe ślimaczki
Tym razem Paweł w swojej cukierni zwija pyszne ślimaczki. Jest słodko i makowo!
Chleb z orzechów laskowych
Pyszny chlebek z mąki pszennej, gryczanej, ziemniaczanej z dodatkiem orzechów laskowych. Wypróbuj!
Róże karnawałowe
Z pomocą tego przepisu w karnawale rozkwitną piękne i smakowite ciasteczka w kształcie różanych kwiatów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)