
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODGRZEWAMY FOCACCIĘ
Focaccię skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni, aby była ciepła i chrupiąca.
WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać gotową focaccię lub upiec domową wg przepisu Kingi.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO
Wszystkie składniki pesto przekładamy do rozdrabniacza i blendujemy, aż powstanie pesto.
KROK 3: SKŁADAMY KANAPKĘ
Focaccię przekrawamy wzdłuż na pół i jej dolną połówkę smarujemy pesto. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na kanapce. Na ser wykładamy mortadelę i kiełki. Kanapkę zamykamy górną połową focaccii i podajemy od razu.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Piernik świąteczny
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Klasyczna sałatka grecka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Śledzie po kaszubsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Łazanki
- Ryba po japońsku
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)