Kanapka z focaccii z mortadelą i domowym pesto

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozdrabniacz

Sposób przygotowania:

KROK 1: PODGRZEWAMY FOCACCIĘ

Focaccię skrapiamy oliwą i podpiekamy na patelni, aby była ciepła i chrupiąca.

WSKAZÓWKA! W tym przepisie możemy wykorzystać gotową focaccię lub upiec domową wg przepisu Kingi.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY PESTO

Wszystkie składniki pesto przekładamy do rozdrabniacza i blendujemy, aż powstanie pesto.

KROK 3: SKŁADAMY KANAPKĘ

Focaccię przekrawamy wzdłuż na pół i jej dolną połówkę smarujemy pesto. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na kanapce. Na ser wykładamy mortadelę i kiełki. Kanapkę zamykamy górną połową focaccii i podajemy od razu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!