Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- moździerz
Krok 1: PODPIEKAMY CHLEBKI PUCCIA
Chlebki puccia przekrawamy wzdłuż na pół, obie części skrapiamy oliwą i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż zarumienią się z wierzchu.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z BAZYLII
W miseczce łączymy oliwę z octem, solą oraz lekko roztartym w moździerzu czerwonym pieprzem. Dodajemy bazylię i mieszamy.
Krok 3: SKŁADAMY KANAPKI
Na dolną część podpieczonego chlebka puccia nakładamy połowę przygotowanej burraty, a na nią 4 plastry salami. Na warstwie salami układamy sałatkę z bazylii. Całość przykrywamy górną częścią podpieczonego chlebka. Analogicznie postępujemy przy drugiej kanapce
Zobacz podobne
przepisy
Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
Masz ochotę na chleb własnej roboty? Wypróbuj nasz przepis na domowy chleb z amarantusem i orzechami włoskimi.
Chlebek mięsny po grecku z tzatziki
Dla tych, którzy ponad wszystko kochają mięso w każdej postaci, mamy propozycję – „chlebek” w stylu greckim.
Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
Oryginalny pomysł połączenia pysznego chleba orkiszowego z aromatycznym farszem ziemniaczanym z dodatkiem sera ricotta.
Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
Przepyszne mięso z warzywami i pachnącymi serowymi bułeczkami. Świetna propozycja na przyjęcie lub rodzinny obiad!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto ryżowe
- Deser śliwkowo-czekoladowy
- Tosty z gruszkami i serem
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Carpaccio z buraka
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Caponata – przepis
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Chlebek mango
- Quesadilla ze szpinakiem i serem halloumi oraz pikantnym sosem
- Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Gofry owsiane
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Koreczki z kiełkami
- Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Sos czosnkowy
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Pankejki z borówkami, herbatnikami i miodem
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Sos teriyaki
- Agarowe galaretki malinowe
- Homar w sosie maślano-pomarańczowym z marynowaną kapustą stożkową
- Jajecznica z chorizo
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)