Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- moździerz
Krok 1: PODPIEKAMY CHLEBKI PUCCIA
Chlebki puccia przekrawamy wzdłuż na pół, obie części skrapiamy oliwą i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż zarumienią się z wierzchu.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z BAZYLII
W miseczce łączymy oliwę z octem, solą oraz lekko roztartym w moździerzu czerwonym pieprzem. Dodajemy bazylię i mieszamy.
Krok 3: SKŁADAMY KANAPKI
Na dolną część podpieczonego chlebka puccia nakładamy połowę przygotowanej burraty, a na nią 4 plastry salami. Na warstwie salami układamy sałatkę z bazylii. Całość przykrywamy górną częścią podpieczonego chlebka. Analogicznie postępujemy przy drugiej kanapce
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pierniki
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Śledzie po kaszubsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Śledź w oleju
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Boczek pieczony
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)