Chlebek puccia z salami i sałatką z bazylii

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
  • blachę do pieczenia
  • papier do pieczenia
  • moździerz

Krok 1: PODPIEKAMY CHLEBKI PUCCIA

Chlebki puccia przekrawamy wzdłuż na pół, obie części skrapiamy oliwą i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy ok. 5 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż zarumienią się z wierzchu.

Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z BAZYLII

W miseczce łączymy oliwę z octem, solą oraz lekko roztartym w moździerzu czerwonym pieprzem. Dodajemy bazylię i mieszamy.

Krok 3: SKŁADAMY KANAPKI

Na dolną część podpieczonego chlebka puccia nakładamy połowę przygotowanej burraty, a na nią 4 plastry salami. Na warstwie salami układamy sałatkę z bazylii. Całość przykrywamy górną częścią podpieczonego chlebka. Analogicznie postępujemy przy drugiej kanapce

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi

Masz ochotę na chleb własnej roboty? Wypróbuj nasz przepis na domowy chleb z amarantusem i orzechami włoskimi.

Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi

poziom trudności: średni czas przygotowania: 3:00 liczba porcji: 18 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Chlebek mięsny po grecku z tzatziki

Dla tych, którzy ponad wszystko kochają mięso w każdej postaci, mamy propozycję – „chlebek” w stylu greckim.

Chlebek mięsny po grecku z tzatziki

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!