Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i rozgniatamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.
Papryki oraz ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Warzywa dodajemy do ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z chleba odkrawamy piętkę, a następnie usuwamy miąższ. Gotową pastą ziemniaczaną faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie chleb możemy kroić na kromki.
Zobacz podobne
przepisy
Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny makowiec
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3323 dni temu
wygląda pysznie muszę spróbować ;-)
odpowiedz
3626 dni temu
PANIE JERZY JA TEŻ LUBIĘ BYĆ I COŚ PICHCIĆ W KUCHNI , NAJLEPIEJ UWIELBIAM SKRZYDEŁKA WIEPRZOWE I ŚLEDZIE W CZEKOLADZIE . POZDRAWIAM
odpowiedz
3626 dni temu
Jetem inzynierem na emeryturze,. OD DLUZSZEGO CZASU UDZIELAM SIE W KUCHNI, pODOBNO WYCHODZI MI TO DOSC DOBRZE. GOTUJE, PIEKE I SMAZE. NIE PROBOWALEM JESZCZE PIEC CHLEBA. JADLEM CHLEB Z NIEJEDNEGO PIECA ,ALE WIEM ZE WLASNY JEST NAJLEPSZY. MUSZE SIE ODWAZYC I UPIEKE O CZYM WAS POWIADOMIE. ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. DO USLYSZENIA. NIE WIEM DLACZEGO NIE PRZYCHODZA e-maile DO MNIE ALE PODAJE GO [email protected] lub prosze wyslac do mnie sms na nr. 511419434 DZIEKUJE.PA.
odpowiedz