Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i rozgniatamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.
Papryki oraz ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Warzywa dodajemy do ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z chleba odkrawamy piętkę, a następnie usuwamy miąższ. Gotową pastą ziemniaczaną faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie chleb możemy kroić na kromki.
Zobacz podobne
przepisy
Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
Przekonaj się, że pieczenie bez glutenu nie musi być trudne! Przygotuj bezglutenowy chleb z ziarnami według przepisu Pawła i ciesz się smakiem domowego pieczywa, z którym każde śniadanie nabiera wartości.
Rwany chlebek ziołowy
Rwany chleb z keksówki? To niecodzienny przepis na domowy chleb z dodatkiem aromatycznego masła ziołowego. Wypróbuj i zaserwuj na leniwe sobotnie śniadanie lub w czasie domówki ze znajomymi.
Chleb orkiszowy
Niezwykle prosty w przygotowaniu i sycący chleb orkiszowy z dodatkiem ziaren. Idealny do przygotowania kanapek dla całej rodziny.
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika
Najlepszy pomysł na śniadanie? Domowy chleb pszenno-żytni! Ten według przepisu Pawła ma chrupiącą skórkę, jest pełen ziaren słonecznika i naprawdę zachwyca smakiem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Empanadas z tuńczykiem i oliwkami
- Roladki z szynki w sosie grzybowym
- Kurczak z farszem z żytniego chleba i rozmarynem
- Ciasto cynamonowe z gruszkami
- Lody śliwkowo-orzechowe z miodem
- Pizza 4 sery
- Zapiekanka z jabłkiem i amarantusem
- Wegański sernik na korzennym spodzie
- Chleb gryczany z miodem
- Lasagne w papryce
- Pierogi z kaczką
- Wegański placek po węgiersku
- Empanada galicyjska
- Rigatoni z ricottą
- Spaghetti z pomidorami i pastą z sera ricotta
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Bułeczki cynamonowe z kubka
- Wegański deser czekoladowy z chia
- Koktajl z krewetek
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Przecier ze świeżych owoców
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Kluski kładzione
- Mango Margarita bez alkoholu
- Ciasto z batatów i mango
- Kisiel z owoców lasu
- Tort bezowy z poziomkami
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3299 dni temu
wygląda pysznie muszę spróbować ;-)
odpowiedz
3602 dni temu
PANIE JERZY JA TEŻ LUBIĘ BYĆ I COŚ PICHCIĆ W KUCHNI , NAJLEPIEJ UWIELBIAM SKRZYDEŁKA WIEPRZOWE I ŚLEDZIE W CZEKOLADZIE . POZDRAWIAM
odpowiedz
3602 dni temu
Jetem inzynierem na emeryturze,. OD DLUZSZEGO CZASU UDZIELAM SIE W KUCHNI, pODOBNO WYCHODZI MI TO DOSC DOBRZE. GOTUJE, PIEKE I SMAZE. NIE PROBOWALEM JESZCZE PIEC CHLEBA. JADLEM CHLEB Z NIEJEDNEGO PIECA ,ALE WIEM ZE WLASNY JEST NAJLEPSZY. MUSZE SIE ODWAZYC I UPIEKE O CZYM WAS POWIADOMIE. ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. DO USLYSZENIA. NIE WIEM DLACZEGO NIE PRZYCHODZA e-maile DO MNIE ALE PODAJE GO [email protected] lub prosze wyslac do mnie sms na nr. 511419434 DZIEKUJE.PA.
odpowiedz