Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i rozgniatamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, a następnie kroimy w kostkę.

Papryki oraz ogórek kroimy w bardzo drobną kostkę. Warzywa dodajemy do ziemniaków razem z ricottą i posiekanym szczypiorkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Z chleba odkrawamy piętkę, a następnie usuwamy miąższ. Gotową pastą ziemniaczaną faszerujemy chleb i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie chleb możemy kroić na kromki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    836 dni temu
    wygląda pysznie muszę spróbować ;-)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1139 dni temu
    PANIE JERZY JA TEŻ LUBIĘ BYĆ I COŚ PICHCIĆ W KUCHNI , NAJLEPIEJ UWIELBIAM SKRZYDEŁKA WIEPRZOWE I ŚLEDZIE W CZEKOLADZIE . POZDRAWIAM

    odpowiedz

  • jurus8 jurus8
    1139 dni temu
    Jetem inzynierem na emeryturze,. OD DLUZSZEGO CZASU UDZIELAM SIE W KUCHNI, pODOBNO WYCHODZI MI TO DOSC DOBRZE. GOTUJE, PIEKE I SMAZE. NIE PROBOWALEM JESZCZE PIEC CHLEBA. JADLEM CHLEB Z NIEJEDNEGO PIECA ,ALE WIEM ZE WLASNY JEST NAJLEPSZY. MUSZE SIE ODWAZYC I UPIEKE O CZYM WAS POWIADOMIE. ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. DO USLYSZENIA. NIE WIEM DLACZEGO NIE PRZYCHODZA e-maile DO MNIE ALE PODAJE GO jerzy140@onet.eu lub prosze wyslac do mnie sms na nr. 511419434 DZIEKUJE.PA.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram