 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Sposób przygotowania:
KROK 1: MARYNUJEMY KURCZAKA
Ocet balsamiczny mieszamy z miodem i 2 łyżkami oliwy. Pierś kurczaka kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Mięso marynujemy w przygotowanej marynacie przez ok. 10 minut.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIABATTĘ
Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół. Układamy na patelni wewnętrzną stroną do dołu i grillujemy przez ok. 1,5 minuty. Następnie wewnętrzną stronę smarujemy pesto.
KROK 3: GRILLUJEMY KURCZAKA I BAKŁAŻANA
Zamarynowanego kurczaka grillujemy przez ok. 2 minuty. Następnie na patelni grillujemy posmarowane oliwą plastry bakłażana, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKĘ
Na dolnej połówce ciabatty układamy kolejno: bakłażan, suszone pomidory, kawałki kurczaka, plastry mozzarelli i listki bazylii. Gotową kanapkę przykrywamy górną połową ciabatty i grillujemy jeszcze przez ok. 2 minuty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Boczek pieczony
- Piernik świąteczny
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto marchewkowe
- Ryba po japońsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Makówki śląskie
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
				
				 
				
				 
				
				 
				
				 
    
Komentarze (0)