Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- termorobota MC Smart
- piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C
- blachę
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: WYRABIANIE CIASTA
350 ml letniej wody wlać do pojemnika miksującego, dodać cukier. Wkruszyć drożdże i podgrzewać wszystko (z zatkniętą miarką) 3 minuty/prędkość 1/ 37°C. Dodać mąkę, oliwę, 2 łyżeczki soli i semolinę, po czym mieszać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program zagniatanie/2 minuty.
KROK 2: WYRASTANIE CIASTA
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, posypać semoliną i przy użyciu łopatki wyjąć ciasto z pojemnika miksującego na blachę. Lekko posypać ciasto semoliną, nakryć dużą miską i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
KROK 3: FORMOWANIE CHLEBKÓW
Ponownie oprószyć ciasto semoliną i ostrożnie podzielić na dwie równe części. Obie części uformować na blasze w podłużne bochenki. Nakryć je czystą ściereczką i zostawić jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia.
KROK 4: PIECZENIE CIABATTY
Piec ciabatty 25 minut na złocisty kolor. Podczas pieczenia dwukrotnie spryskać je wodą. Upieczone chlebki ostudzić na kuchennej kratce.
Zobacz podobne
przepisy
Faszerowane ciabatty
Smakowite i sycące kanapki na ciepło, podane z pomidorowo-paprykową pastą oraz delikatnym mięsem mielonym z indyka.
Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.
Andaluzyjska kanapka serranito
Coś wyjątkowego dla wielbicieli kanapek na ciepło! Serranito z dwoma rodzajami kiełbasy w stylu hiszpańskim świetnie sprawdzi się jako lunch lub potrawa na imprezę w gronie znajomych!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi z indyka w sosie paprykowym
- Karp duszony w kiszonej kapuście
- Bożonarodzeniowy peklowany indyk faszerowany kaszanką z jabłkami i żurawiną z sosem grzybowym na białym winie
- Wątróbki drobiowe ze smażonymi truskawkami i morelami z plackami
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Halibutowe kąski w ziołowym cieście
- Quesadillas z awokado
- Sałatka z mango, chili i kawiorem
- Chipsy z jabłek
- Wytrawne ciasto drożdżowe z jagnięciną i groszkiem
- Tort makowy z musem z czarnych porzeczek
- Rustykalna tarta z karmelizowanymi gruszkami
- Czekoladowe fondue
- Indyjskie chlebki chapatti
- Owocowe smoothie bowl
- Racuchy na jogurcie
- Korzenne ciasteczka na Halloween
- Ekspresowe przekąski sylwestrowe
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Ciasteczka z nadzieniem figowym
- Sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Sałatka „Zielona Bogini”
- Biscotti z migdałami i orzechami
- Jogurt
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Wegański shake z arbuza i truskawek
- Vol-au-vent z nadzieniem z serka śmietankowego
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Gnocchi z kurczakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)