Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy mięso i smażymy, aż mięso się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i trzymamy na ogniu kolejne 2-3 minuty. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Gdy pomidory będą ciepłe, dodajemy czerwoną fasolę i całość smażymy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie litery V. W każdą ciabattę nakładamy farsz. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy startym serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser się roztopi).
Jak podawać
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny o smaku pizzy
Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (11)
3293 dni temu
Świetny przepis na szybką i ciepłą kolację. Robiłam dzisiaj, wyszły pysznie! Ps. Moim zdaniem nie ma potrzeby trzymać bułki w piecu aż 10 min, trzymałam 4-5 min, ser nie wymagał dłuższego czasu i wyszły idealne. Więcej takich kombinacji! Pozdrawiam ;)
odpowiedz
3292 dni temu
Yves, więcej przepisów na ciepłą, chrupiącą kolację znajdziesz tutaj: https://kuchnialidla.pl/
3518 dni temu
Dobre, w sam raz na ciepłą kolację. Ale uwaga: bułka twardnieje w piecu i trzeba uważać na zęby :) Sposobem jest zmniejszenie temperatury i nieprzetrzymywanie - to się ma zapiec a nie upiec. Polecam!
odpowiedz
3605 dni temu
uwielbiam je!!! właśnie taką zjadłam ;)
odpowiedz
3826 dni temu
Proste i szybkie dane.Naprawdę pyszne :)))
odpowiedz
3921 dni temu
Bardzo szybko się robi. Mega smaczne! Osobiście dodałam jeszcze pieprzu Cayenne bo było za mdłe
odpowiedz
3939 dni temu
Danie bardzo dobre ale niestety nie mogłam nigdzie dostać pomidorów pelati wiec zastąpiłam je pomidorami w zalewie ale myślę, że to zmieniło smak tej potrawy.
odpowiedz
3961 dni temu
Pyszne :) Ciekawy pomysł na ciepłą kolację :)
odpowiedz
3962 dni temu
Pychotka ;)
odpowiedz
3963 dni temu
Bardzo smaczne
odpowiedz
3985 dni temu
Super przekąska,jutro je zrobię i zabieram do pracy :)
odpowiedz
zobacz wszystkie