Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy mięso i smażymy, aż mięso się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i trzymamy na ogniu kolejne 2-3 minuty. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Gdy pomidory będą ciepłe, dodajemy czerwoną fasolę i całość smażymy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie litery V. W każdą ciabattę nakładamy farsz. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy startym serem.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser się roztopi).
Jak podawać
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto marchewkowe
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Jajka na miękko
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Guacamole
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (11)
3652 dni temu
Świetny przepis na szybką i ciepłą kolację. Robiłam dzisiaj, wyszły pysznie! Ps. Moim zdaniem nie ma potrzeby trzymać bułki w piecu aż 10 min, trzymałam 4-5 min, ser nie wymagał dłuższego czasu i wyszły idealne. Więcej takich kombinacji! Pozdrawiam ;)
Odpowiedz
3651 dni temu
Yves, więcej przepisów na ciepłą, chrupiącą kolację znajdziesz tutaj: https://kuchnialidla.pl/
3877 dni temu
Dobre, w sam raz na ciepłą kolację. Ale uwaga: bułka twardnieje w piecu i trzeba uważać na zęby :) Sposobem jest zmniejszenie temperatury i nieprzetrzymywanie - to się ma zapiec a nie upiec. Polecam!
Odpowiedz
3964 dni temu
uwielbiam je!!! właśnie taką zjadłam ;)
Odpowiedz
4185 dni temu
Proste i szybkie dane.Naprawdę pyszne :)))
Odpowiedz
4280 dni temu
Bardzo szybko się robi. Mega smaczne! Osobiście dodałam jeszcze pieprzu Cayenne bo było za mdłe
Odpowiedz
4298 dni temu
Danie bardzo dobre ale niestety nie mogłam nigdzie dostać pomidorów pelati wiec zastąpiłam je pomidorami w zalewie ale myślę, że to zmieniło smak tej potrawy.
Odpowiedz
4320 dni temu
Pyszne :) Ciekawy pomysł na ciepłą kolację :)
Odpowiedz
4321 dni temu
Pychotka ;)
Odpowiedz
4322 dni temu
Bardzo smaczne
Odpowiedz
4344 dni temu
Super przekąska,jutro je zrobię i zabieram do pracy :)
Odpowiedz
zobacz wszystkie