Faszerowane ciabatty
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy mięso i smażymy, aż mięso się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i trzymamy na ogniu kolejne 2-3 minuty. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Gdy pomidory będą ciepłe, dodajemy czerwoną fasolę i całość smażymy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie litery V. W każdą ciabattę nakładamy farsz. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy startym serem.

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser się roztopi).

Jak podawać

Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (11)

Avatar
  • Yves Yves
    3293 dni temu
    Świetny przepis na szybką i ciepłą kolację. Robiłam dzisiaj, wyszły pysznie! Ps. Moim zdaniem nie ma potrzeby trzymać bułki w piecu aż 10 min, trzymałam 4-5 min, ser nie wymagał dłuższego czasu i wyszły idealne. Więcej takich kombinacji! Pozdrawiam ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3292 dni temu
    Yves, więcej przepisów na ciepłą, chrupiącą kolację znajdziesz tutaj: https://kuchnialidla.pl/
  • Gość Gość
    3518 dni temu
    Dobre, w sam raz na ciepłą kolację. Ale uwaga: bułka twardnieje w piecu i trzeba uważać na zęby :) Sposobem jest zmniejszenie temperatury i nieprzetrzymywanie - to się ma zapiec a nie upiec. Polecam!

    odpowiedz

  • katarina katarina
    3605 dni temu
    uwielbiam je!!! właśnie taką zjadłam ;)

    odpowiedz

  • Wiki Wiki
    3826 dni temu
    Proste i szybkie dane.Naprawdę pyszne :)))

    odpowiedz

  • Marta Sobieraj Marta Sobieraj
    3921 dni temu
    Bardzo szybko się robi. Mega smaczne! Osobiście dodałam jeszcze pieprzu Cayenne bo było za mdłe

    odpowiedz

  • sylwiaczek sylwiaczek
    3939 dni temu
    Danie bardzo dobre ale niestety nie mogłam nigdzie dostać pomidorów pelati wiec zastąpiłam je pomidorami w zalewie ale myślę, że to zmieniło smak tej potrawy.

    odpowiedz

  • Aleksandra Janus-Holka Aleksandra Janus-Holka
    3961 dni temu
    Pyszne :) Ciekawy pomysł na ciepłą kolację :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3962 dni temu
    Pychotka ;)

    odpowiedz

  • Kamila Kamila
    3963 dni temu
    Bardzo smaczne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3985 dni temu
    Super przekąska,jutro je zrobię i zabieram do pracy :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!