Faszerowane ciabatty

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru. Dodajemy mięso i smażymy, aż mięso się przyrumieni. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i trzymamy na ogniu kolejne 2-3 minuty. Do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Gdy pomidory będą ciepłe, dodajemy czerwoną fasolę i całość smażymy, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie litery V. W każdą ciabattę nakładamy farsz. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy startym serem.

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut (aż ser się roztopi).

Jak podawać

Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Muffiny o smaku pizzy

Kto powiedział, że muffiny muszą być słodkie? Wypróbuj przepis na ciasteczka o smaku pizzy z salami i mozzarellą.

Muffiny o smaku pizzy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Zapiekane roladki z tortilli

Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!

Zapiekane roladki z tortilli

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 8 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną

Sprawdzony przepis na przysmak wszystkich dzieci – placki ziemniaczane ze śmietaną.

Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Tosty z gruszkami i serem

Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.

Tosty z gruszkami i serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (11)

Avatar
  • Yves Yves
    3493 dni temu
    Świetny przepis na szybką i ciepłą kolację. Robiłam dzisiaj, wyszły pysznie! Ps. Moim zdaniem nie ma potrzeby trzymać bułki w piecu aż 10 min, trzymałam 4-5 min, ser nie wymagał dłuższego czasu i wyszły idealne. Więcej takich kombinacji! Pozdrawiam ;)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3493 dni temu
    Yves, więcej przepisów na ciepłą, chrupiącą kolację znajdziesz tutaj: https://kuchnialidla.pl/
  • Gość Gość
    3718 dni temu
    Dobre, w sam raz na ciepłą kolację. Ale uwaga: bułka twardnieje w piecu i trzeba uważać na zęby :) Sposobem jest zmniejszenie temperatury i nieprzetrzymywanie - to się ma zapiec a nie upiec. Polecam!

    odpowiedz

  • katarina katarina
    3805 dni temu
    uwielbiam je!!! właśnie taką zjadłam ;)

    odpowiedz

  • Wiki Wiki
    4026 dni temu
    Proste i szybkie dane.Naprawdę pyszne :)))

    odpowiedz

  • Marta Sobieraj Marta Sobieraj
    4121 dni temu
    Bardzo szybko się robi. Mega smaczne! Osobiście dodałam jeszcze pieprzu Cayenne bo było za mdłe

    odpowiedz

  • sylwiaczek sylwiaczek
    4139 dni temu
    Danie bardzo dobre ale niestety nie mogłam nigdzie dostać pomidorów pelati wiec zastąpiłam je pomidorami w zalewie ale myślę, że to zmieniło smak tej potrawy.

    odpowiedz

  • Aleksandra Janus-Holka Aleksandra Janus-Holka
    4161 dni temu
    Pyszne :) Ciekawy pomysł na ciepłą kolację :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4162 dni temu
    Pychotka ;)

    odpowiedz

  • Kamila Kamila
    4163 dni temu
    Bardzo smaczne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4185 dni temu
    Super przekąska,jutro je zrobię i zabieram do pracy :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!