
Przygotowanie
Kromki pieczywa smarujemy z jednej strony masłem i odwracamy je nieposmarowaną stroną do góry. Drugą stronę smarujemy musztardą. Na 4 kromkach układamy plasterki szynki i pokrojony w plastry camembert. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w plasterki, które następnie układamy na serze. Na wierzchu układamy nieco rukoli i wszystkie 4 kromki przykrywamy pozostałym chlebem (masłem na zewnątrz).
Tak przygotowane pieczywo układamy na patelni grillowej i smażymy z obu stron. Gdy tosty się przyrumienią, a ser w środku zacznie się roztapiać, zdejmujemy z patelni.
Zobacz podobne
przepisy
Grzanki z czarną i zieloną tapenadą - pastą z oliwek
Dwa sposoby na przepyszne pasty z oliwek. Posmaruj nimi chrupiącą grzankę i ciesz się smakiem hiszpańskiej kuchni.

Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
Chrupiące włoskie paluszki z mąki pszennej owinięte cienkimi plastrami szynki. Znakomita przekąska, idealna na przyjęcia!

Grillowane grzanki z serem
Dzieci też mogą polubić dania z grilla, gdy przygotujesz dla nich pyszne grzanki z mozzarellą.

Francuskie paluchy z pesto
Chrupiące, aromatyczne, doskonałe! Paluchy z ciasta francuskiego to przekąska stworzona na przyjęcia. Smakuje każdemu!

Komentarze (2)
1669 dni temu
smak tostów mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Gruszka isę świetnie komponuje z musztardą. Zdecydowania wchodzi to do mojego menu.
odpowiedz
1676 dni temu
Gruszki kupione w Lidlu i tosty zrobione,całkiem pyszne,świetne połączenie smakowe.
odpowiedz
zobacz wszystkie