
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Kromki pieczywa smarujemy z jednej strony masłem i odwracamy je nieposmarowaną stroną do góry. Drugą stronę smarujemy musztardą. Na 4 kromkach układamy plasterki szynki i pokrojony w plastry camembert. Gruszkę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w plasterki, które następnie układamy na serze. Na wierzchu układamy nieco rukoli i wszystkie 4 kromki przykrywamy pozostałym chlebem (masłem na zewnątrz).
Tak przygotowane pieczywo układamy na patelni grillowej i smażymy z obu stron. Gdy tosty się przyrumienią, a ser w środku zacznie się roztapiać, zdejmujemy z patelni.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Makowiec japoński
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Jajka na miękko
- Pierniki
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
4402 dni temu
smak tostów mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Gruszka isę świetnie komponuje z musztardą. Zdecydowania wchodzi to do mojego menu.
Odpowiedz
4409 dni temu
Gruszki kupione w Lidlu i tosty zrobione,całkiem pyszne,świetne połączenie smakowe.
Odpowiedz