Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i razem z cebulą ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy mąkę i jajka i całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem, suszonym rozmarynem i tymiankiem.

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto, formując z niego niewielkie placuszki. Smażymy z dwóch stron na złotobrązowy kolor.

Jak podawać

Gotowe placki przekładamy na talerz, polewamy śmietaną i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • piotr piotr
    1103 dni temu
    bez maki dużo lepsze !!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1594 dni temu
    Edi, brzmi smacznie!

    odpowiedz

  • Edi Edi
    1594 dni temu
    Dodaję do swoich posiekaną cebulę - nie startą, kukurydzę, zielony groszek oraz kiełbasę pokrojoną w kostkę :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1630 dni temu
    ja z cukrem :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1638 dni temu
    Placki ziemniaczane mają wiele wcieleń. Z czym jeszcze jada się je u Was w domu?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1640 dni temu
    Uwielbiam placki ziemniaczane, ja podaję z twarogiem, śmietaną, solą i pieprzem

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram