Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Smażymy indyka
Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.
Krok 2: Pieczemy boczek
Boczek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż będzie chrupiący. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym.
Krok 3: Łączymy składniki ciabatty
Sałatę kroimy drobno, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy oliwą i przesmażamy na patelni na chrupko. Następnie nacieramy ciabattę ząbkiem czosnku. Na ciabacie układamy sałatkę, indyka, pokrojone ogórki i plastry boczku.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
Bekon, sałata i pomidor to kompozycja, która świetnie sprawdzi się na Twojej kanapce. Koniecznie wypróbuj to połączenie!
3 sposoby na kanapki z precli
Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!
Dwie pasty na kanapki
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki na kanapki – wypróbuj przepis na pasty kanapkowe z kalafiora i grillowanej cukinii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
- Kulebiak z łososiem
- Kanapki według Karola Okrasy
- Muffiny o smaku pizzy
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Bajgle z sałatką z kurczaka
- Wegańska tarta z malinami
- Zwijane zrazy wołowe
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Serowe ziemniaki hasselback
- Kanapki z ceviche z łososia
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kotleciki jagnięce
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- Hummus grzybowy
- Azjatyckie pączki z mango i kokosem
- Wieniec wielkanocny
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Ciastka pisanki
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Żurek chrzanowy z kiełbasą
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Pieczony kurczak z pistacjami
- Zielone warzywa smażone z tofu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1716 dni temu
Pyszne!!! :)
odpowiedz