Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Smażymy indyka

Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.

Krok 2: Pieczemy boczek

Boczek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż będzie chrupiący. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym.

Krok 3: Łączymy składniki ciabatty

Sałatę kroimy drobno, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy oliwą i przesmażamy na patelni na chrupko. Następnie nacieramy ciabattę ząbkiem czosnku. Na ciabacie układamy sałatkę, indyka, pokrojone ogórki i plastry boczku.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram