Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Smażymy indyka
Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.
Krok 2: Pieczemy boczek
Boczek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż będzie chrupiący. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym.
Krok 3: Łączymy składniki ciabatty
Sałatę kroimy drobno, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy oliwą i przesmażamy na patelni na chrupko. Następnie nacieramy ciabattę ząbkiem czosnku. Na ciabacie układamy sałatkę, indyka, pokrojone ogórki i plastry boczku.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
Bekon, sałata i pomidor to kompozycja, która świetnie sprawdzi się na Twojej kanapce. Koniecznie wypróbuj to połączenie!
3 sposoby na kanapki z precli
Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!
Dwie pasty na kanapki
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne dodatki na kanapki – wypróbuj przepis na pasty kanapkowe z kalafiora i grillowanej cukinii!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny makowiec
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Piernik staropolski
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1767 dni temu
Pyszne!!! :)
odpowiedz