Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Smażymy indyka
Indyka kroimy w plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.
Krok 2: Pieczemy boczek
Boczek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż będzie chrupiący. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym.
Krok 3: Łączymy składniki ciabatty
Sałatę kroimy drobno, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy oliwą i przesmażamy na patelni na chrupko. Następnie nacieramy ciabattę ząbkiem czosnku. Na ciabacie układamy sałatkę, indyka, pokrojone ogórki i plastry boczku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Makówki śląskie
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczona ryba po grecku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Mini burgery
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Piernik świąteczny
- Przekąski sylwestrowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Uszka z grzybami
- Łazanki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (3)
171 dni temu
No co ty Igorek? Niczego sobie. Nawet smaczne - mamusia takie zawsze robiła. !!! IGOR !!! Odłóż ten telefon. Smaczne, smaczne.
Odpowiedz
171 dni temu
Tak mnie wychowano, że nie rozmawiam z pełnymi ustami - więc nie nagram notatki. A o telefonie przy stole to zapomnij. P.S. nie wiem kiedy skończę się delektować. Niezapomniana uczta. Ups. Miało być kolacja. Wspaniałe!!! Oby tylko żona nie przeczytała tego ;-)
Odpowiedz
2095 dni temu
Pyszne!!! :)
Odpowiedz