Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
- woreczek foliowy
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy precel z szynką
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Ser i suszone pomidory siekamy drobno. Układamy na preclu i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści. Na preclu układamy plastry szynki i liście sałaty. Składamy i podajemy.
Krok 2: Przygotowujemy precel z łososiem
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.
Krok 3: Przygotowujemy precle z warzywami
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
2 sposoby na śniadanie z jajem
Jak DG poradził sobie w kuchni z trzema sprytnymi kobietami? Przekonaj się, oglądając film i przygotuj razem z nimi efektowne śniadania!
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik krakowski
- Sałatka gyros
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny makowiec
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pieczona ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grochem
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Kompot z suszu z cytryną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
753 dni temu
zajebiste :)
odpowiedz