Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
- woreczek foliowy
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy precel z szynką
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Ser i suszone pomidory siekamy drobno. Układamy na preclu i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści. Na preclu układamy plastry szynki i liście sałaty. Składamy i podajemy.
Krok 2: Przygotowujemy precel z łososiem
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.
Krok 3: Przygotowujemy precle z warzywami
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Sałatka gyros
- Przekąski sylwestrowe
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Krokiety z mięsem
- Ciasto marchewkowe
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Uszka z grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania




Komentarze (1)
1079 dni temu
zajebiste :)
Odpowiedz