Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
- woreczek foliowy
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Krok 1: Przygotowujemy precel z szynką
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Ser i suszone pomidory siekamy drobno. Układamy na preclu i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści. Na preclu układamy plastry szynki i liście sałaty. Składamy i podajemy.
Krok 2: Przygotowujemy precel z łososiem
Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.
Krok 3: Przygotowujemy precle z warzywami
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
2 sposoby na śniadanie z jajem
Jak DG poradził sobie w kuchni z trzema sprytnymi kobietami? Przekonaj się, oglądając film i przygotuj razem z nimi efektowne śniadania!
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
Szybka kanapka z kurczakiem na drugie śniadanie. Dodaj do niej sos na bazie majonezu z jabłkami i awokado.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Zupa ziemniaczana z łososiem i krewetkami
- Spaghetti aglio e olio z pieczoną papryką i rukolą
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Burgery na sałacie
- Kolorowe pasty kanapkowe
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Kapusta z pigwą i wędzonym łososiem
- Zupa pieczarkowa
- Gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- Makaron z wędzonym łososiem w sosie musztardowym
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Smoothie z żółtych owoców
- Domowe precle z czarnuszką
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
- Pieczone burgery z indyka
- Chrupiące bułki faszerowane kiszoną kapustą
- Tort chałwowo-orzechowy
- Roladki ze schabu pod serowym beszamelem
- Pieczona cukinia z dressingiem z pepperoni
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Lodowe torciki na maślance z truskawkami
- Pieczone jabłka
- Sylwestrowe przekąski Karola Okrasy
- Wegański strogonow z kurek
- Łosoś parzony na grillu z sałatką z ziemniaków i papryki
- Muffiny z owocami lasu
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
733 dni temu
zajebiste :)
odpowiedz