Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • patelnię grillową
  • woreczek foliowy
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Przygotowujemy precel z szynką

 Przygotowujemy precel z szynką

Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Ser i suszone pomidory siekamy drobno. Układamy na preclu i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż ser się rozpuści. Na preclu układamy plastry szynki i liście sałaty. Składamy i podajemy.

 

 

Krok 2: Przygotowujemy precel z łososiem

Przygotowujemy precel z łososiem

Precel przekrawamy, smarujemy masłem i podpiekamy na patelni grillowej. Szpinak blanszujemy na odrobinie oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na preclu układamy szpinak i plastry łososia. Smarujemy chrzanem połączonym z serkiem. Składamy i podajemy.

 

 

Krok 3: Przygotowujemy precle z warzywami

Przygotowujemy precle z warzywami

Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni. Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram