
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy filety
Filety myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez 12–15 minut. Studzimy przez chwilę, a następnie kroimy w plastry.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado oraz jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy.
Krok 3: Podpiekamy tosty
Sałatę myjemy i osuszamy. Kromki tostów lekko podpiekamy. 4 kromki smarujemy majonezem z awokado i obkładamy sałatą i kurczakiem. Ponownie nakładamy odrobinę majonezu i przykrywamy pozostałymi kromkami tostów.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Kurczak po wietnamsku
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Deser z tapioką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Placki z cukinii z wędzonym boczkiem
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Butter chicken
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2712 dni temu
No i błyskawica prawie: jedyne pół godziny na usmażenie kuraka. Tylko pytanie: czy fileta drobiowego na prawdę musi się smażyć pół godziny. Czy po pół godzinie smażenia będzie on jeszcze jadalny? NO, chyaba, że była to kurka z podwórka...
odpowiedz
2712 dni temu
Czas jest orientacyjny. W zależności od tego, jak grube filety mamy. Jeśli chcemy przyspieszyć proces przygotowania - możemy filet pokroić na mniejsze części.
2714 dni temu
mniam, smakowicie
odpowiedz