Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy filety
Filety myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez 12–15 minut. Studzimy przez chwilę, a następnie kroimy w plastry.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado oraz jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy.
Krok 3: Podpiekamy tosty
Sałatę myjemy i osuszamy. Kromki tostów lekko podpiekamy. 4 kromki smarujemy majonezem z awokado i obkładamy sałatą i kurczakiem. Ponownie nakładamy odrobinę majonezu i przykrywamy pozostałymi kromkami tostów.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
Smaczna kanapka, którą możesz zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy na piknik – bagietka z pieczoną piersią kurczaka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Kruche tarty z groszkiem
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Racuchy z jabłkami
- Tortille z łososiem wędzonym
- Szybka zupa z ciecierzycy
- Wegetariańskie kanapki
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Wegański falafel burger z portobello
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Racuszki na kefirze z owocami
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Florentynki migdałowe
- 5 sposobów na koktajle
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Miniomlety pomidorowe
- Serniczkowe zajączki
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2473 dni temu
No i błyskawica prawie: jedyne pół godziny na usmażenie kuraka. Tylko pytanie: czy fileta drobiowego na prawdę musi się smażyć pół godziny. Czy po pół godzinie smażenia będzie on jeszcze jadalny? NO, chyaba, że była to kurka z podwórka...
odpowiedz
2473 dni temu
Czas jest orientacyjny. W zależności od tego, jak grube filety mamy. Jeśli chcemy przyspieszyć proces przygotowania - możemy filet pokroić na mniejsze części.
2474 dni temu
mniam, smakowicie
odpowiedz