• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Smażymy filety

Filety myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez 12–15 minut. Studzimy przez chwilę, a następnie kroimy w plastry.

Krok 2: Kroimy awokado

Awokado oraz jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy.

Krok 3: Podpiekamy tosty

Sałatę myjemy i osuszamy. Kromki tostów lekko podpiekamy. 4 kromki smarujemy majonezem z awokado i obkładamy sałatą i kurczakiem. Ponownie nakładamy odrobinę majonezu i przykrywamy pozostałymi kromkami tostów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    154 dni temu
    No i błyskawica prawie: jedyne pół godziny na usmażenie kuraka. Tylko pytanie: czy fileta drobiowego na prawdę musi się smażyć pół godziny. Czy po pół godzinie smażenia będzie on jeszcze jadalny? NO, chyaba, że była to kurka z podwórka...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    154 dni temu
    Czas jest orientacyjny. W zależności od tego, jak grube filety mamy. Jeśli chcemy przyspieszyć proces przygotowania - możemy filet pokroić na mniejsze części.
  • matyl matyl
    156 dni temu
    mniam, smakowicie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram