![Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/66787e4b4674-8d6d9d5b0ecf-Haehnchensandwich-mit-Avocado-Apfel-Mayonnaise.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy filety
Filety myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez 12–15 minut. Studzimy przez chwilę, a następnie kroimy w plastry.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado oraz jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy.
Krok 3: Podpiekamy tosty
Sałatę myjemy i osuszamy. Kromki tostów lekko podpiekamy. 4 kromki smarujemy majonezem z awokado i obkładamy sałatą i kurczakiem. Ponownie nakładamy odrobinę majonezu i przykrywamy pozostałymi kromkami tostów.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
![Kanapka ciao ciabatta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99f9b6006212-2f16b47b49-Katalog-kanapek_98430_960x540.webp)
Kanapki według Karola Okrasy
Kanapki nie muszą być nudne! Chrupiące pieczywo i smakowite dodatki to prosty i pyszny sposób na zdrowy posiłek.
![Kanapki według Karola Okrasy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/39c4a0c6f17d-5a6776dfc6-KW-35_OKRASA_12974_S_127441_zbiorcza_960x540.webp)
Kanapki na śniadanie
Znudziły Ci się zwyczajne kanapki? Zainspiruj się oryginalnymi pomysłami i ciesz się wyjątkowym śniadaniem.
![Kanapki na śniadanie](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2b256b49d6c8-0b245bd2ab-KW_35_PASCAL_127145_zbiorcza_960x540.webp)
Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
Smaczna kanapka, którą możesz zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy na piknik – bagietka z pieczoną piersią kurczaka!
![Bagietka z pieczoną piersią kurczaka](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/334567e6ed4f-f43575d798-Baguette-mit-Haehnchenbrust.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Kruche tarty z groszkiem
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Zielona maślanka
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Racuchy z jabłkami
- Tortille z łososiem wędzonym
- Szybka zupa z ciecierzycy
- Wegetariańskie kanapki
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Zapiekanka makaronowa z boczkiem
- Wegański falafel burger z portobello
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Racuszki na kefirze z owocami
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Florentynki migdałowe
- 5 sposobów na koktajle
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Miniomlety pomidorowe
- Serniczkowe zajączki
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
Komentarze (3)
2355 dni temu
No i błyskawica prawie: jedyne pół godziny na usmażenie kuraka. Tylko pytanie: czy fileta drobiowego na prawdę musi się smażyć pół godziny. Czy po pół godzinie smażenia będzie on jeszcze jadalny? NO, chyaba, że była to kurka z podwórka...
odpowiedz
2355 dni temu
Czas jest orientacyjny. W zależności od tego, jak grube filety mamy. Jeśli chcemy przyspieszyć proces przygotowania - możemy filet pokroić na mniejsze części.
2357 dni temu
mniam, smakowicie
odpowiedz