
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Smażymy filety
Filety myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony przez 12–15 minut. Studzimy przez chwilę, a następnie kroimy w plastry.
Krok 2: Kroimy awokado
Awokado oraz jabłko kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy.
Krok 3: Podpiekamy tosty
Sałatę myjemy i osuszamy. Kromki tostów lekko podpiekamy. 4 kromki smarujemy majonezem z awokado i obkładamy sałatą i kurczakiem. Ponownie nakładamy odrobinę majonezu i przykrywamy pozostałymi kromkami tostów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Mini burgery
- Domek z piernika
- Makowiec japoński
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Guacamole
- Zupa grzybowa z makaronem
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
2799 dni temu
No i błyskawica prawie: jedyne pół godziny na usmażenie kuraka. Tylko pytanie: czy fileta drobiowego na prawdę musi się smażyć pół godziny. Czy po pół godzinie smażenia będzie on jeszcze jadalny? NO, chyaba, że była to kurka z podwórka...
Odpowiedz
2799 dni temu
Czas jest orientacyjny. W zależności od tego, jak grube filety mamy. Jeśli chcemy przyspieszyć proces przygotowania - możemy filet pokroić na mniejsze części.
2801 dni temu
mniam, smakowicie
Odpowiedz