Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: ROBIMY KREM MAJONEZOWY
Korniszony i marynowane pomidory drobno siekamy i mieszamy z majonezem i serkiem twarogowym. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli.
KROK 2: KROIMY WARZYWA
Pomidora oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY TOSTY
Tosty lekko podpiekamy i smarujemy kremem majonezowym. W międzyczasie plastry boczku smażymy na rozgrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony, aż będą chrupiące.
Połowę tostów obkładamy plasterkami pomidora i sałatą, a następnie rozkładamy na nich paski boczku. Przykrywamy pozostałymi kromkami tostów, podajemy na ciepło.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto marchewkowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Mini burgery
- Guacamole
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Domek z piernika
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Spaghetti carbonara
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Nuggetsy z kurczaka
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2825 dni temu
Przepis zrobiłem i wyszedł pyszny. Chciałem zrobić zdjęcie, ale wyglądało zbyt pysznie, a smakowało jeszcze lepiej
Odpowiedz