Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C,
  • blender
  • patelnię grillową

Przygotowujemy pastę kalafiorową

Kalafior dzielimy na różyczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószamy przyprawami i skrapiamy olejem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury do 200°C i pieczemy ok. 20 minut, aż kalafior będzie miękki. Studzimy. Na suchej patelni podprażamy orzechy laskowe. Kalafior wkładamy do pojemnika blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za sucha – dodajemy więcej oleju.

Przygotowujemy pastę z grillowanej cukinii

Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    146 dni temu
    Niezjadliwe oby dwie. Szkoda roboty i składników.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    10 dni temu
    Dla mnie pyszne. Uwielbiam.
  • Gość Gość
    162 dni temu
    Pasta kalafiorowa trafiła... do kosza. Fuj!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    173 dni temu
    Pasta z kalafiora jest paskudna.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    171 dni temu
    Ta druga nie lepsza.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram