Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C,
- blender
- patelnię grillową
Przygotowujemy pastę kalafiorową
Kalafior dzielimy na różyczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószamy przyprawami i skrapiamy olejem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury do 200°C i pieczemy ok. 20 minut, aż kalafior będzie miękki. Studzimy. Na suchej patelni podprażamy orzechy laskowe. Kalafior wkładamy do pojemnika blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za sucha – dodajemy więcej oleju.
Przygotowujemy pastę z grillowanej cukinii
Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
Pasta pomidorowa
Pasta z pomidorów z dodatkiem śmietankowego serka i oliwek doskonale komponuje się ze świeżą bagietką!
Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Kompot z suszu z cytryną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1371 dni temu
Obrzydliwe! Chyba ktoś pomylił proporcje
odpowiedz
2340 dni temu
Niezjadliwe oby dwie. Szkoda roboty i składników.
odpowiedz
2204 dni temu
Dla mnie pyszne. Uwielbiam.
2356 dni temu
Pasta kalafiorowa trafiła... do kosza. Fuj!
odpowiedz
2367 dni temu
Pasta z kalafiora jest paskudna.
odpowiedz
2364 dni temu
Ta druga nie lepsza.