![Dwie pasty na kanapki Dwie pasty na kanapki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/6fcd154e728c-eb7b716a8c76-pasty na kanapki2.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C,
- blender
- patelnię grillową
Przygotowujemy pastę kalafiorową
Kalafior dzielimy na różyczki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprószamy przyprawami i skrapiamy olejem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury do 200°C i pieczemy ok. 20 minut, aż kalafior będzie miękki. Studzimy. Na suchej patelni podprażamy orzechy laskowe. Kalafior wkładamy do pojemnika blendera wraz z pozostałymi składnikami i miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za sucha – dodajemy więcej oleju.
Przygotowujemy pastę z grillowanej cukinii
Cukinie kroimy w plastry. Patelnię grillową rozgrzewamy, układamy cukinie i grillujemy z obu stron, aż się przypiecze. Kilka plasterków odkładamy do dekoracji. Resztę wkładamy do pojemnika blendera razem z pozostałymi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Jeśli będzie za sucha – dolewamy oliwy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Pasty podajemy na chlebie. Kanapki dekorujemy wedle uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Pasta rybna na kanapki
Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?
![Pasta rybna na kanapki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1a6d531c284e-1a10a3b67c77-BS_pasty_rybne_KW9_GD_22670_16.02.17_SS_94482_rgb_ok.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Kolorowe pasty kanapkowe
Dzięki temu przepisowi Twoje kanapki zawsze będą kolorowe i apetyczne! Wybieraj spośród past – z burakiem, łososiem, pieczoną rybą i suszonymi pomidorami
![Kolorowe pasty kanapkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/bec0efa6b19d-b0955e5ea64a-019_Kolorowe_pasty_kanapkowe_1250x700.webp)
![sticker MSC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/d3a2cf19319d-msc.webp)
Pasta pomidorowa
Pasta z pomidorów z dodatkiem śmietankowego serka i oliwek doskonale komponuje się ze świeżą bagietką!
![Pasta pomidorowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/db0e3f3517ac-6aca226c6052-Tomatenaufstrich.webp)
Pasta jajeczna
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
![Pasta jajeczna](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/07d52c2770a7-9f3e296a89b1-1250x700_KW13_DG_PASTA_JAJECZNA_10007_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapki według Karola Okrasy
- Kanapki na śniadanie
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Naleśniki z cheddarem i suszonymi pomidorami
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- 3 słodkie pasty kanapkowe
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Wegeburgery z orientalnym sosem śliwkowym
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Pizza na spodzie z kalafiora
- PASTA Z KALAFIORA
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- PASTA Z GRILLOWANEJ CUKINII
- Wytrawne scones z cheddarem i szynką
- Kanapkowe szaszłyki
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- DESER SZAMPAŃSKI
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Pieczeń z dzika w sosie myśliwskim z pyzami i kapustą
- Tort malinowy
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Sałatka z awokado i tuńczyka
Komentarze (6)
1230 dni temu
Obrzydliwe! Chyba ktoś pomylił proporcje
odpowiedz
2199 dni temu
Niezjadliwe oby dwie. Szkoda roboty i składników.
odpowiedz
2063 dni temu
Dla mnie pyszne. Uwielbiam.
2215 dni temu
Pasta kalafiorowa trafiła... do kosza. Fuj!
odpowiedz
2226 dni temu
Pasta z kalafiora jest paskudna.
odpowiedz
2223 dni temu
Ta druga nie lepsza.