Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Kroimy pomidory
Pomidory myjemy, nacinamy na krzyż i zalewamy wrzącą wodą. Pozostawiamy na chwilę, następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Usuwamy szypułkę, pomidory kroimy w kostkę.
Krok 2: Gotujemy pastę
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z pomidorami na gorącej oliwie aż do zeszklenia. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy przecier pomidorowy, dolewamy bulion i gotujemy przez 5‑7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Studzimy i doprawiamy do smaku.
Krok 3: Blendujemy pastę
Oliwki siekamy. Blendujemy wraz z sosem pomidorowym i serkiem śmietankowym i doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżo upieczonym chlebem lub ciabattą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa pomidorowa z bananami
Wprowadź do swojej kuchni nowoczesne połączenia! Przygotuj zupę krem z pomidorami i bananami, przyprawioną nutką orientalnych przypraw.
Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą – odkryj nietypowe połączenie smaków w łatwej w wykonaniu zupie!
Zupa pomidorowa z ryżem i klopsikami jagnięcymi
Doskonała zupa pomidorowa z ryżem, klopsikami jagnięcymi oraz aromatycznym jogurtem ziołowym.
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
Łatwa i szybka w wykonaniu zupa pomidorowa z orientalnym akcentem w wykonaniu Moniki Mrozowskiej!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Salsa pomidorowa
- Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Caprese w oliwie
- Pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- Pulled pork
- Mus jabłkowo-pigwowy z serkiem waniliowym
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Ciasto marchewkowe
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Pasta z buraczka i rzodkiewek
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Zupa śliwkowa z kluskami z semoliny
- Dżem z włoskich śliwek
- Ocet morelowy
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Serniczkowe zajączki
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Cytrynowy sernik w słoiku
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Risotto alla milanese
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
760 dni temu
Witam, Który serek śmietankowy mam użyć? Pozdr Sylwia
odpowiedz
760 dni temu
W przepisie sprawdzi się każdy naturalny serek śmietankowy :)