• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Kroimy pomidory

Pomidory myjemy, nacinamy na krzyż i zalewamy wrzącą wodą. Pozostawiamy na chwilę, następnie odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Usuwamy szypułkę, pomidory kroimy w kostkę.

Krok 2: Gotujemy pastę

Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z pomidorami na gorącej oliwie aż do zeszklenia. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy przecier pomidorowy, dolewamy bulion i gotujemy przez 5‑7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Studzimy i doprawiamy do smaku.

Krok 3: Blendujemy pastę

Oliwki siekamy. Blendujemy wraz z sosem pomidorowym i serkiem śmietankowym i doprawiamy do smaku. Podajemy ze świeżo upieczonym chlebem lub ciabattą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram