Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o średnich oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WINOGRONA I CIABATTY
Winogrona kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu.
KROK 2: FASZERUJEMY CIABATTY
Ser trzemy na tarce lub kruszymy na drobne kawałki. Wkładamy go w wydrążone razem z winogronami ciabatty i posypujemy drobno posiekanym rozmarynem. Oprószamy solą i pieprzem.
KROK 3: PIECZEMY CIABATTY
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze miąższem do góry.
Obok układamy bułki z serem i winogronami. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.
Ciabatta
Sprężyste chlebki inspirowane tradycyjnym włoskim pieczywem. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania czy podane z pastami jako przekąski na imprezę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Terrina z łososia z serem feta
- Pikantna zapiekanka kukurydziana
- Dim sum z farszem z mięsa mielonego
- Chorizo z ziemniakami
- Kajzerki z warzywami
- Spanakopita - tort z fety i szpinaku
- Talarki pumpernikla z burakami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Królik w sosie śmietanowym
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Dorsz w pesto
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Tarta z botwinką
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Babeczki dyniowe
- Carpaccio z pomidorów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)