Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Winogrona kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Ser trzemy na tarce lub kruszymy na drobne kawałki. Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu.

W jego miejsce wkładamy starty ser, winogrona i drobno posiekany rozmaryn. Oprószamy solą i pieprzem. Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze miąższem do góry.

Obok układamy bułki z serem i winogronami. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.

Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram