Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o średnich oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WINOGRONA I CIABATTY
Winogrona kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu.
KROK 2: FASZERUJEMY CIABATTY
Ser trzemy na tarce lub kruszymy na drobne kawałki. Wkładamy go w wydrążone razem z winogronami ciabatty i posypujemy drobno posiekanym rozmarynem. Oprószamy solą i pieprzem.
KROK 3: PIECZEMY CIABATTY
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze miąższem do góry.
Obok układamy bułki z serem i winogronami. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.
Ciabatta
Sprężyste chlebki inspirowane tradycyjnym włoskim pieczywem. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania czy podane z pastami jako przekąski na imprezę.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kapusta z grochem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wegańska ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Pierniki
- Ciasto marchewkowe
- Kompot z suszu z cytryną
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Błyskawiczne pierniczki
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)