![Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym Ciabatty z winogronami i serem pleśniowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/894213385ae2-c95a64dd3f-ciabatty-z-winogronami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o średnich oczkach
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WINOGRONA I CIABATTY
Winogrona kroimy na pół i pozbawiamy pestek. Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu.
KROK 2: FASZERUJEMY CIABATTY
Ser trzemy na tarce lub kruszymy na drobne kawałki. Wkładamy go w wydrążone razem z winogronami ciabatty i posypujemy drobno posiekanym rozmarynem. Oprószamy solą i pieprzem.
KROK 3: PIECZEMY CIABATTY
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze miąższem do góry.
Obok układamy bułki z serem i winogronami. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.
Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
![Ciabatta z wegańskimi klopsikami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6eb1df33b123-d40c19eda488-1250x700_KW_19_-Ciabata-z-vege-klopsikami_RGB_OK.webp)
Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
![Ciabatta z indykiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/a8fcea53316c-e60f868f8961-1250x700_KW_18_Okrasa_Ciabatta-z-indykiem_rgb_ok.webp)
Panini na dwa sposoby – przepis
Najlepsze pieczywo i świeże dodatki spotykają się w przepisie Kingi na przepyszne panini! Wypróbuj oba sposoby na tę apetyczną kanapkę na dwa sposoby.
![Panini na dwa sposoby – przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/4b2fad06d111-6fee393d8e94-KW9-2020-panini-na-dwa-sposoby-Kinga-1250x700.webp)
Ciabatta
Sprężyste chlebki inspirowane tradycyjnym włoskim pieczywem. Idealnie sprawdzą się podczas rodzinnego śniadania czy podane z pastami jako przekąski na imprezę.
![Ciabatta](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/69cb2a6ba452-c8fd3b88c52d-ciabatta-kuchnialidla.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bruschetty z mozzarellą
- Spaghetti bolognese ze świeżym szpinakiem
- Focaccia z oliwkami, pomidorami i bazylią
- Tortelloni z sosem pomidorowym
- Terrina z łososia z serem feta
- Pikantna zapiekanka kukurydziana
- Dim sum z farszem z mięsa mielonego
- Chorizo z ziemniakami
- Kajzerki z warzywami
- Spanakopita - tort z fety i szpinaku
- Talarki pumpernikla z burakami
- Delikatny włoski sernik z ricottą i malinami
- Królik w sosie śmietanowym
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Dorsz w pesto
- Wegański sos tatarski
- Kluski dyniowe z jogurtem i owocami
- Grissini czosnkowe z szynką szwarcwaldzką
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym
- 3 sposoby na dania z ryżu
- Szaraki z pieczonym łososiem i kremowym szpinakiem
- Ostra zupa z rybą i ryżem
- Rollsy z warzywami i sosem orzechowym
- Tarta z botwinką
- Imbirowe skrzydełka z grilla
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Babeczki dyniowe
- Carpaccio z pomidorów
Komentarze (0)