Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- sznurek
- grill elektryczny
- praskę do czosnku
- folię spożywczą
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: MARYNUJEMY KURCZAKA
Miód łączymy w misce z sosem sojowym, sokiem wyciśniętym z limonki, olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
Do tak przygotowanej marynaty przekładamy piersi kurczaka. Marynatę dokładnie wcieramy w mięso. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
Krok 2: GRILLUJEMY KURCZAKA
Piersi kurczaka wyjmujemy z marynaty i grillujemy na rozgrzanym grillu elektrycznym, aż mięso lekko się zezłoci. Zgrillowane piersi przekładamy na talerz i odstawiamy do przestudzenia.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS KOLENDROWY
Wszystkie składniki sosu łączymy w naczyniu blendera i miksujemy, aż się rozdrobnią i połączą.
Krok 4: SKŁADAMY KANAPKI
Bagietki przekrawamy w poprzek na dwie równe części, a każdą część wzdłuż na pół, nie przecinając pieczywa do końca - tworzymy z nich kieszonki na składniki kanapki. Na dolną część bagietki nakładamy kolejno: porwane na mniejsze kawałki liście sałaty, paprykę pokrojoną w dość szerokie słupki, cebulę pokrojoną w krążki i rukolę.
Na warstwie warzyw układamy grillowane piersi kurczaka pokrojone na mniejsze kawałki. Mięso oprószamy marchewką startą na tarce o drobnych oczkach. Całość skrapiamy przygotowanym wcześniej sosem kolendrowym.
Kanapki zamykamy, lekko dociskamy i związujemy sznurkiem. W wolnych miejscach umieszczamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami
Cztery tosty w czterech wyjątkowych odsłonach! Spróbuj, a już nigdy nie powiesz, że to banalne danie!
Zapiekana kanapka z boczkiem
Brakuje Ci pomysłu na pożywną kanapkę? Wykorzystaj przepis Darii na pyszną kanapkę z boczkiem, serem cheddar i pesto!
Ciabatta z indykiem
Kanapki wcale nie muszą być nudne! Poznaj sposób Karola na chrupiącą ciabattę z indykiem, boczkiem i warzywami!
Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
Pyszne śniadanie w 15 minut? Przygotuj kanapkę zapiekaną z serem, szynką i jajkiem sadzonym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Kurczak w curry z imbirem i limonką
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Podudzia z oliwkami w sosie pomidorowym
- Schab faszerowany pesto z suszonych pomidorów z clafoutis z pomidorkami, oliwkami i fetą
- Bagietka z serem camembert i truskawkami
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Pieczona ryba z pikantnymi warzywami
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Orientalna sałatka z bakłażana
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Omlet z cukinią i bobem
- Wegetariańskie leczo z kurkami
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Gulasz z chorizo i krewetkami
- Pesto z rukoli
- Brownie z chałwą
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- Wykwintne roladki rybne
- Trifle makaronikowe
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Pesto z kolendry
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pesto z papryki
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Pesto z liści rzodkiewki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)